Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Felix Auger-Aliassime schrijft geschiedenis met finaleplaats

15 Februari 2020
Felix Auger-Aliassime schrijft geschiedenis met finaleplaats

Felix Auger-Aliassime is de eerste finalist tijdens de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 19-jarige Canadees versloeg in de halve eindstrijd de Spaanse marathonman Pablo Carreno Busta: 7-6 (2), 6-4.

Felix Auger-Aliassime is niet alleen de jongste finalist in de geschiedenis van het Rotterdamse toernooi, de youngster uit Montreal is ook de eerste Canadese finalist in Ahoy. Hij passeerde met zijn finaleplaats wereldtoppers als John McEnroe en Roger Federer. "Zij hadden een geweldige loopbaan en ik sta nog maar aan het begin,” glunderde Felix Auger-Aliassime, die in Rotterdam Ahoy zijn vierde finale in zijn nog jonge carrière speelt. "Het is in elk geval een mooie eer.”

Van enig krachtsverschil was in de openingsset geen sprake. Auger-Aliassime, met 19 jaar en 5 maanden één van de jongste spelers uit de top-100, won zijn eerste vier games op love. Ook Carreno Busta kwam nagenoeg niet in de problemen. De Spanjaard kreeg zelf twee breakpoints, maar hij kon de kansen niet verzilveren. Auger-Aliassime was in de tiebreak oppermachtig. Een vroege break in de tweede set zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Felix Auger-Aliassime: "Ik verraste mezelf ook in de eerste set met een goede start. Eigenlijk heb ik vanaf de eerste game ongelooflijk goed geserveerd. Na mijn uitschakeling in Australië hebben wij hard gewerkt aan mijn service en deze week lijkt alles op zijn plaats te vallen.”

Felix Auger-Aliassime, die nog op zijn eerste ATP-titel wacht, speelt zondagmiddag in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Gaël Monfils en Filip Krajinovic. "Het zijn allebei goede spelers. Tegen Krajinovic zou ik mooi revanche kunnen nemen voor mijn nederlaag twee jaar geleden bij mijn debuut in Ahoy. Monfils is niet alleen de titelverdediger, maar hij is momenteel de man in vorm na zijn toernooizege vorige week in Montpellier.”Terug naar overzicht