Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Filip Krajinovic naar kwartfinales

13 Februari 2020
Filip Krajinovic naar kwartfinales

Het kostte hem de nodige moeite, maar Filip Krajinovic staat in de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De inwoner van Belgrado versloeg in de tweede ronde de Canadees Vasek Pospisil, die in de tweede set nog aan zijn rechterknie werd behandeld, na een lange tweesetter: 6-4, 7-6 (7).

"Ik raakte aardig bevangen door de spanning,” verklaarde Krajinovic nadat hij na het laatste punt zijn racket op het centre court smeet. "Het was niet makkelijk om de partij af te ronden. Pospisil is in topvorm en zeker na zijn overwinning op Medvedev. Ik ben blij dat in twee sets klaar ben en zo heb ik voldoende tijd om te herstellen voor mijn kwartfinale tegen Rublev die dit jaar veel heeft gewonnen.”

Filip Krajinovic maakte in 2017 een reuzensprong op de wereldranglijst nadat hij in het Challengercircuit vijf titels op gravel won. Tijdens het ATP Masters 1000 toernooi in Parijs trad de rechtshandige speler met een finaleplaats helemaal uit de anonimiteit. Krajinovic vloog vorig jaar even uit de top-100, maar anno 2020 is hij weer helemaal terug in de bovenste regionen van de wereldranglijst. De 27-jarige Serviër wacht na drie finaleplaatsen nog altijd op zijn eerste ATP-titel, maar in Rotterdam is Krajinovic nog drie zeges van de titel verwijderd.Terug naar overzicht