Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Finale: titelverdediger Monfils tegen wonderboy Auger-Aliassime

15 Februari 2020
Finale: titelverdediger Monfils tegen wonderboy Auger-Aliassime

In de geschiedenis van het ABN AMRO World Tennis Tournament won zesmaal een Fransman de titel in Rotterdam. Cédric Pioline (2000), Nicolas Escudé (2001 én 2002), Michael Llodra (2008), Jo-Wilfried Tsonga (2017) en vorig jaar Gaël Monfils, die nog één zege van een titelprolongatie is verwijderd. Het wordt in de eindstrijd in elk geval een loodzware opgave voor de geboren Parijzenaar, want het talent Felix Auger-Aliassime heeft de hele week een uitstekende indruk achtergelaten.

"Alle finales zijn zwaar,” blikt titelverdediger Monfils vooruit. "Felix Auger-Aliassime ken ik natuurlijk, want hij is heel snel doorgebroken. Het is een Canadees die Frans spreekt en dan heb je toch meer contact met elkaar op de Tour.” Auger-Aliassime is met zijn 19 jaar en 5 maanden één van de jongste spelers in de top-100. Hij wacht na drie verloren finales op zijn eerste grote titel. "Ik wil overal de finale bereiken en zo mezelf de kans geven om titels te winnen.” Dat zou zo maar in Rotterdam kunnen gaan gebeuren.

Het is de eerste keer dat Gaël Monfils en Felix Auger-Aliassime een officiële wedstrijd tegen elkaar spelen. De finale begint zondag om 15.30 uur. Daarvoor begint om 13.00 uur de dubbelspelfinale tussen het Franse duo Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut en het koppel Henri Kontinen/Jan-Lennard Struff. De Franse dubbelspecialisten wonnen in 2018 de titel in Rotterdam. Ook de Fin Kontinen bewaart goede herinneringen aan de prijsuitreiking in Ahoy, want veroverde vorig jaar de dubbelspeltitel met de Fransman Jeremy Chardy.

Bekijk hier de order of play van zondag 16 februariTerug naar overzicht