Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Gaël Monfils barst van zelfvertrouwen

14 Februari 2020
Gaël Monfils barst van zelfvertrouwen

Gaël Monfils had in zijn kwartfinale tegen de Brit Daniel Evans nog niet eens alle toverkunsten nodig om de laatste vier van de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament te bereiken. De Franse titelverdediger boekte zijn achtste zege op rij in Rotterdam Ahoy: 7-6 (5), 6-2.

"Ik was gisteren ziek maar voel mij nu veel beter,” vertelde Gaël Monfils. "Ik heb mijn best gedaan en sta hier in Rotterdam helemaal na mijn toernooizege van vorig jaar met veel vertrouwen op de baan. De kans op een titelprolongatie is aanwezig, maar eerst hoop ik mij goed te herstellen voor de volgende wedstrijd.”

De 'Flying Frenchman’ stond aan het einde van de openingsset met zijn rug tegen de muur, want de 29-jarige tennisser uit Birmingham mocht bij een 5-4 voorsprong serveren voor de set. Monfils toonde veerkracht en won uiteindelijk ook de tiebreak. De titelverdediger raakte na een blessurebehandeling aan zijn heup op stoom, want hij brak in het tweede bedrijf gelijk tweemaal de opslag van Evans. Monfils kwam hierna niet meer in de problemen. "Het is een mix van geluk en zelfvertrouwen dat het de laatste tijd zo goed gaat,” oordeelde Gaël Monfils, die afgelopen zondag de ATP-titel in Montpellier op zijn palmares kon toevoegen.

Gaël Monfils, die voor de negende keer in Rotterdam Ahoy speelt, ontmoet zaterdagavond in de halve eindstrijd vanaf 19.30 uur tegen de verrassend sterke Serviër Filip Krajinovic.Terug naar overzicht