Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Gaël Monfils wederom winnaar van ABN AMRO World Tennis Tournament

16 Februari 2020
Gaël Monfils wederom winnaar van ABN AMRO World Tennis Tournament

Gaël Monfils heeft ook de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. De 33-jarige Fransman prolongeerde zijn titel in een vol Rotterdam Ahoy. Monfils versloeg in de finale het Canadese wonderkind Felix Auger-Aliassime: 6-2, 6-4. Het betekende alweer de tiende toernooizege op de ATP Tour voor de geboren Parijzenaar.

Gaël Monfils leek tot 5-1 geen moment in de problemen te komen. Hij mochten serveren voor de wedstrijd, maar op dat moment liet het supertalent uit Montreal zijn beste tennis uit de finale zien. Twintig minuten later greep de Franse showman toch de titel in Rotterdam. "Het was hier weer een geweldig week,” vertelde Gaël Monfils tijdens de prijsuitreiking. "Met twee titels op rij is het natuurlijk logisch dat ik graag in Rotterdam speel. Ook is het bijzonder dat ik twee weken achter elkaar een toernooi heb gewonnen.”

De naam van Gaël Monfils staat nu tweemaal op de kampioenenring van Rotterdam Ahoy. Dat is evenveel als zijn grote idool Ashe, die in 1975 en 1976 het ABN AMRO World Tennis Tournament op zijn naam schreef. Monfils is bij zijn laatste optreden in Rotterdam uitstekend op dreef, want de laatste drie keer heeft hij steeds de finale gehaald. De 'Flying Frenchman’ liet in 2016 door Martin Klizan verrassen.

Voor Felix Auger-Aliassime, de jongste finalist in de geschiedenis van het ABN AMRO World Tennis Tournament, waren de druiven zuur na zijn vierde finalenederlaag op de ATP Tour. "Ik heb veel te afwachtend gespeeld. Monfils laat je fouten maken en ik ging inderdaad steeds meer ballen missen. Het is in elk geval een mooie start van het seizoen. Hier train je voor. Het toernooi van Rotterdam heeft inmiddels een speciale plaats in mijn hart.”Terug naar overzicht