MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Grigor Dimitrov opnieuw naar Rotterdam

12 December 2019

Grigor Dimitrov komt in februari 2020 voor de achtste keer in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 28-jarige Bulgaar is kind aan huis in Rotterdam Ahoy, waar hij al op 17-jarige leeftijd debuteerde. De finalist van 2018 gaat op jacht naar zijn 9e titel. Het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 8 tot en met 16 februari in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Grigor Dimitrov en het toernooi hebben een speciale band. Vanaf zijn debuut in 2009, waarin hij als toptalent bij ons een van de eerste kansen kreeg om zich op ATP niveau te bewijzen, komt hij hier graag. Hij is er op gebrand om de titel te veroveren, zeker nadat hij in 2018 de finale haalde. Het is bovendien een van de publiekslievelingen in Rotterdam, dus het is mooi dat hij er weer bij is.”

Dimitrov in Rotterdam

In 2009 debuteerde Grigor Dimitrov als 17-jarige nummer 478 van de wereld in Rotterdam. Hij maakte zijn wildcard meer dan waar met winst in de eerste ronde tegen Tomas Berdych. In de tweede ronde had Rafael Nadal drie sets nodig om hem af te stoppen. Na zijn debuut keerde hij zes keer terug tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament, met zijn finale tegen Roger Federer in 2018 als beste resultaat.

In zijn carrière wist Dimitrov acht titels op zijn naam te schrijven. De Nitto ATP Finals van 2017 was daarvan het absolute hoogtepunt. 2019 begon moeizaam, maar met een halve finaleplaats op de US Open liet hij zien op de weg terug naar de top te zijn.

Spelersveld

Grigor Dimitrov is na Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Gael Monfils, David Goffin, Denis Shapovalov, Stan Wawrinka en Jannik Sinner de achtste aangekondigde deelnemer aan het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 8 tot en met 16 februari 2020 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy.

 Terug naar overzicht
Grigor Dimitrov opnieuw naar Rotterdam