Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Jannik Sinner geeft visitekaartje af

13 Februari 2020
Jannik Sinner geeft visitekaartje af

Jannik Sinner gaf bij zijn eerste optreden op het ABN AMRO World Tennis Tournament meteen zijn visitekaartje af. De youngster was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als vierde geplaatste Belg David Goffin: 7-6 (7), 7-5.

Jannik Sinner, die in 2019 door zijn collega’s op de ATP World Tour tot 'Newcomer of the Year’ werd gekozen, moest lang wachten op zijn eerste wedstrijd in Rotterdam Ahoy. Het Italiaanse supertalent bereikte zonder te spelen de tweede ronde nadat de Moldaviër Radu Albot zich wegens ziekte moest terugtrekken. "Dat kan natuurlijk gebeuren, maar het was wel opmerkelijk dat er geen lucky loser was. Het was al vreemd dat ik op woensdag mijn eerste wedstrijd moest spelen. Door de walkover heb ik die dag maar extra getraind. Lang wachten is nooit leuk, maar aan de andere kant ben ik heel blij met mijn wildcard in Rotterdam.”

Jannik Sinner is met zijn achttien jaar en vijf maanden de jongste speler in de top-100. Hij versloeg voor de eerste keer in zijn nog korte loopbaan een speler uit de top-10. "Goffin en ik begonnen niet zo goed, maar gaandeweg werd het niveau steeds hoger. Ik ben blij dat ik goed geserveerd heb en helemaal met de zege, want ik had dit jaar afgezien van de eerste ronde op de Australia Open nog niet veel gewonnen. Dit was tegen Goffin een goede test om te kijken waar je staat.”

Sinner, die afgelopen november de Next Gen Finals in Milaan won, speelt vrijdag vanaf 13.00 uur in de kwartfinales tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta. "Ik weet nog niet zo veel hem,” bekende Sinner. "Er is nog voldoende tijd om informatie over hem te krijgen. Mijn trainer Riccardo Piatti zal best wel veel over Carreno Busta weten. Het zal zeker moeilijk worden.”Terug naar overzicht