Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Jannik Sinner: 'Ik hoop hier heel graag terug te komen’

14 Februari 2020
Jannik Sinner: 'Ik hoop hier heel graag terug te komen’

Bij zijn debuut op het ABN AMRO World Tennis Tournament was de kwartfinale het eindstation voor Jannik Sinner nadat hij in een spannende driesetter van de Spanjaard Pablo Carreno Busta verloor (5-7, 6-3, 6-7). "Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld,” bekende het Italiaanse supertalent. "Misschien moet ik wel niet te veel negatief denken, want dit is een goede les voor de toekomst. Dat zag je ook in de tiebreak van de derde set waar ik niet goed serveerde. Het is met mijn leeftijd logisch dat ik zenuwachtig was. Carreno Busta heeft veel meer ervaring en van hem kan ik nog veel leren.”

Jannik Sinner is met zijn achttien jaar en vijf maanden de jongste speler in de top-100. Hij liet op Nederlands grootste toernooi een geweldige indruk achter, want hij versloeg voor de eerste keer in zijn nog korte loopbaan een speler uit de mondiale top-10. De als vierde geplaatste Belg David Goffin werd in de tweede ronde in twee sets aan de kant gezet. "Die overwinning is in elk geval één van mijn goede herinneringen aan dit toernooi. Het was al mooi dat ik een wildcard heb gekregen. Ik heb veel mooie ervaringen opgedaan op zo’n groot toernooi met een indrukwekkend centre court waarvan ik genoten heb. Ik hoop hier heel graag terug te komen.”

Sinner, die afgelopen november de Next Gen Finals in Milaan won, speelt volgende week het ATP-toernooi in Marseille. "Mijn doel voor dit jaar is om zo’n 60 a 65 partijen te spelen en anders zo veel wedstrijden als mogelijk is.” De laatste zin is misschien wel typerend voor de ambities van Jannik Sinner, die zijn visitekaartje op het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft afgegeven. Pablo Carreno Busta was lovend over Sinner, die in 2019 door zijn collega’s op de ATP Tour tot 'Newcomer of the Year’ werd gekozen: "Jannik wordt een grote speler. Hij is nog maar achttien en zal dit jaar zeker in de top-40 eindigen. Op zijn leeftijd speelde ik nog jeugdtoernooien in mijn leeftijdscategorie of kwalificaties van futures.”Terug naar overzicht