Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Khachanov en Auger-Aliassime terug naar Rotterdam

24 December 2019
Khachanov en Auger-Aliassime terug naar Rotterdam

Opnieuw zijn twee spelers toegevoegd aan de deelnemerslijst van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De 23-jarige Karen Khachanov uit Rusland en de 19-jarig Felix Auger-Aliassime keren in 2020 terug naar Rotterdam. Het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt van 8 tot en met 16 februari in Rotterdam Ahoy gehouden.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Felix Auger-Aliassime wordt gezien als een van de allergrootste talenten van dit moment. Met drie finaleplaatsen heeft hij in 2019 een enorme sprong gemaakt. Zijn 21e plaats op de ATP Ranking is op deze leeftijd echt een topprestatie. Karen Khachanov is met vier titels op zijn naam natuurlijk al een stapje verder, maar mag met 23 jaar ook nog steeds als een toptalent gezien worden. Dat hij al even in de top-10 heeft gestaan zegt veel, zijn potentie ligt nog een stuk hoger.”

Karen Khachanov

De 23-jarige Rus bereikte eerder dit jaar de 8e plaats op de ATP Rankings. De lijn die hij in 2018 inzette met drie titels bracht hem de top-10 klassering, ondanks een moeizaam 2019. In 2020 komt hij voor de vierde keer naar Rotterdam, waar hem eerder dit jaar de voet werd dwarsgezet door Tallon Griekspoor in de eerste ronde.

Felix Auger-Aliassime

Met de 19-jarige Felix Auger-Aliassime komen de drie jongste spelers uit de mondiale top-100 in Rotterdam in actie. Denis Shapovalov (20) en Jannik Sinner (18) zijn in februari in Rotterdam Ahoy te bewonderen. Auger-Aliassime speelde vorige maand nog namens Canada in de finale van de Davis Cup. Met drie finaleplaatsen in 2019 (Rio, Lyon en Stuttgart) lijkt het een kwestie van tijd voor hij zijn eerste toernooi op zijn naam weet te schrijven.

Spelersveld

Karen Khachanov en Felix Auger-Aliassime zijn na Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Gael Monfils, David Goffin, Denis Shapovalov, Stan Wawrinka, Grigor Dimitrov, Roberto Bautista Agut, Fabio Fognini en Jannik Sinner al de elfde en twaalfde aangekondigde deelnemers.Terug naar overzicht