MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Monfils op jacht naar titelprolongatie

14 Februari 2020

De zaterdag van de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament staat volledig in het teken van de halve finales. De middag wordt om 13.00 uur met een dubbelspel tussen het ijzersterke Franse duo Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut en Raven Klaasen (Zuid-Afrika)/Oliver Marach (Oostenrijk) geopend.

De eerste halve finale in de single gaat tussen het Canadese talent Felix Auger-Aliassime en de ervaren Spanjaard Pablo Carreno Busta, die in zijn carrière vier ATP-titels heeft gewonnen. De youngster uit Montreal wacht nog altijd op zijn eerste grote toernooizege. Auger-Aliassime en Carreno Busta ontmoeten elkaar voor de eerste keer. De Canadese belofte is de nummer 21 van de wereld en hij staat negen plaatsen hoger dan de inwoner van Barcelona.

De avondsessie begint om 19.30 uur met het duel tussen titelverdediger Gaël Monfils en Filip Krajinovic. De Franse nummer negen van de wereldranglijst won de twee onderlinge duels. De laatste was vorige week de halve eindstrijd in Montpellier. "Dat zal moeilijk worden,” denkt Krajinovic. "Hij verkeert in een topvorm, maar alles is mogelijk. Rublev had dit jaar ook nog maar één partij verloren.” De laatste wedstrijd op zaterdagavond is het dubbelspel Jan-Lennard Struff/Henri Kontinen-Rohan Bopanna/Denis Shapovalov.

Bekijk hier de order of play van zaterdag 15 februari



Terug naar overzicht
Monfils op jacht naar titelprolongatie