MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Nederlanders stranden in kwalificaties

09 Februari 2020
Nederlanders stranden in kwalificaties

Het kwalificatietoernooi van de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament telde vier Nederlandse spelers, maar het kwartet werd in de eerste ronde uitgeschakeld.

Miliaan Niesten uit Eindhoven (31) vloog uit de startblokken. De nummer 1166 van de wereldranglijst pakte de openingsset van Yannick Maden met maar liefst 6-0, maar de Duitser toonde veerkracht: 0-6, 6-1, 6-3. Ryan Nijboer, die vorig jaar in de kwalificaties in Rotterdam Ahoy Jan-Lennard Struff klopte, was niet opgewassen het Australische talent Alexei Popyrin: 2-6, 4-6. Jesper de Jong ging strijdend ten onder tegen Philipp Kohlschreiber: 5-7, 6-7. Ook Botic van de Zandschulp (foto) had voldoende kansen tegen de Fransman Gregoire Barrere, maar de inwoner van Veenendaal moest uiteindelijk buigen voor de Franse top-100 speler: 4-6, 6-7.

De zondag staat in het teken van de laatste ronde van de kwalificaties waar acht spelers gaan strijden om de laatste vier plaatsen in het hoofdschema van Nederlands grootste toernooi met één duel tussen twee zeer ervaren spelers. De 36-jarige Duitser Philipp Kohlschreiber speelt tegen de twee jaar jongere Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne.Terug naar overzicht