Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Pablo Carreno Busta: marathonman in Rotterdam Ahoy

14 Februari 2020
Pablo Carreno Busta: marathonman in Rotterdam Ahoy

Het is voorlopig de leukste en spannendste wedstrijd van de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Spanjaard Pablo Carreno Busta bereikte als eerste speler de halve eindstrijd na zijn zege op het Italiaanse supertalent Jannik Sinner: 7-5, 3-6, 7-6 (6).

En wéér stond de in Rotterdam debuterende Pablo Carreno Busta voor een marathonpartij op de baan. Deze keer had de inwoner van Barcelona 2 uur en 44 minuten nodig om het centre court van Ahoy als winnaar te verlaten. "Ongelooflijk wat een wedstrijd,” oordeelde ook Pablo Carreno Busta, die na zijn halvefinaleplaats op de US Open in september 2017 de nummer tien van de wereld was. "Het kon écht alle kanten op en ik moest werkelijk tot het laatste punt strijden. Mijn complimenten voor de nog jonge Jannik Sinner, die dit jaar een wildcard nodig had maar je moet niet vreemd opkijken als hij in de toekomst een geplaatste speler op dit toernooi is. Jannik is écht een fantastische speler. Hij had net zo makkelijk kunnen winnen, maar ik was mentaal heel sterk. Ik bewaar de rust op die belangrijke momenten.”

De 28-jarige Pablo Carreno Busta, die de dertigste plaats op de wereldranglijst bezet, speelt zaterdagmiddag niet voor 15.00 uur in de halve finales tegen het aanstormende talent Felix Auger-Aliassime.Terug naar overzicht