Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stefanos Tsitsipas opnieuw naar Rotterdam

13 November 2019
Stefanos Tsitsipas opnieuw naar Rotterdam

Stefanos Tsitsipas, het 21-jarige Griekse toptalent, komt in februari voor de vierde achtereenvolgende keer in actie op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De huidige nummer 6 van de wereld heeft een speciale band met Nederland. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 8 tot en met 16 februari in Rotterdam Ahoy.

 

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is een mooie periode in het tennis. Een nieuwe generatie klopt steeds nadrukkelijker aan de deur. Dat is goed te zien aan de ATP Finals in London, waar maar liefst de helft van het veld 23 jaar of jonger is. De jongste van het stel, Stefanos Tsitsipas is misschien wel de meest charismatische speler. Niet alleen op de baan, maar ook daarnaast op social media, weet hij veel fans aan zich te binden. Precies wat tennis nodig heeft.”

Tsitsipas in Rotterdam
Stefanos Tsitsipas is ondanks zijn jonge leeftijd al voor de vierde keer in actie te zien in Rotterdam. In 2017 debuteerde hij als nummer 205 van de wereld met een wildcard. De toen 18-jarige Griek moest zijn meerdere erkennen in Jo-Wilfried Tsonga. Een jaar later strandde hij als nummer 82 in het kwalificatietoernooi. Eerder dit jaar keerde hij als nummer 12 van de wereld en winnaar van de #NextGen ATP Finals terug. Na een boeiend duel moest hij in drie sets zijn meerdere erkennen in Damir Dzumhur.

Het bleek niettemin de start van een prima seizoen, dat hem via titels in Marseille en Estoril en finaleplaatsen in Dubai, Beijing en Madrid op de zesde plaats van de ATP Rankings bracht.

De wildcard vroeg in zijn carrière zorgt voor een speciale band van Tsitsipas met Nederland. Niet voor niets twitterde hij bij aankomst in Rotterdam: "Just arrived to Hagelslaglandia.”

Spelersveld
Stefanos Tsitsipas is na Daniil Medvedev, Gael Monfils, David Goffin, Denis Shapovalov, Stan Wawrinka en en Jannik Sinner de zevende aangekondigde deelnemer aan het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament, dat van 8 tot en met 16 februari 2020 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy.Terug naar overzicht