Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Stunt Vasek Pospisil

12 Februari 2020
Stunt Vasek Pospisil

Daniil Medvedev werd bij de 47e editie van het ABVN AMRO World Tennis Tournament tot titelfavoriet gebombardeerd, maar de nummer één van de plaatsingslijst kon de torenhoge verwachtingen niet waarmaken. De Canadees Vasek Pospisil was de reuzendoder in de eerste ronde: 6-4, 6-3.

"Het gebeurt niet elke dag dat je een speler van zo’n kaliber verslaat,” glunderde Vasek Pospisil, die door zijn finaleplaats van afgelopen zondag in Montpellier als special exempt rechtstreeks tot het hoofdtoernooi in Rotterdam Ahoy was toegelaten. "Ik was tegen Medvedev de underdog en kon lekker vrijuit spelen. De wedstrijd had zomaar anders kunnen lopen bij 4-4 en 0-40 in de eerste set met drie breakpoints tegen. Mijn goede service heeft mij toen in de wedstrijd gehouden. Na de setwinst ben ik mij blijven focussen en veel tegenstanders vinden mijn service-volleyspel niet leuk. Alles lukte en het was een perfect match.”

Pospisil (29) zat de afgelopen jaren aardig in de lappenmand met diverse blessures zoals een hernia. In het verleden was hij aardig succesvol op de ATP World Tour in zowel het enkel- als het dubbelspel. De Canadees wacht in de single nog op zijn eerste titel, maar zijn beste resultaat in het dubbelspel was de titel in 2014 op Wimbledon met de Amerikaan Jack Sock. "Na mijn comeback vorig jaar had ik weinig verwachtingen, maar het is lang geleden dat ik zo goed heb gespeeld.”

Vasek Pospisil ontmoet donderdagavond in de tweede partij de Serviër Filip Krajinovic. "Ik moet waken voor zijn goede service.”Terug naar overzicht