Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Titelprolongatie lonkt voor Gaël Monfils

15 Februari 2020
Titelprolongatie lonkt voor Gaël Monfils

Gaël Monfils voelt zich helemaal thuis op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De atletische Fransman bereikte voor de derde keer in vijf jaar de eindstrijd in Rotterdam. De 33-jarige Monfils had in de halve eindstrijd wel zijn handen vol aan de verrassend sterke Serviër Filip Krajinovic: 6-4, 7-6 (5).

"Ik wist dat het lastig zou gaan worden,” vertelde de Franse titelverdediger na afloop. "Vorige week in de halve finale in Montpellier was het ook heel zwaar. Hij hield me steeds onder druk tijdens mijn servicegames. Ik ben heel blij dat ik weer in de finale in Rotterdam sta. Ik ben een beetje ziek, maar ik zal nooit opgeven. Het enige nadeel is dat je nu minder snel herstelt.”

Gaël Monfils boekte zijn negende zege op rij op Nederlands grootste tennistoernooi. Zijn laatste nederlaag op het centre court van Rotterdam Ahoy was op 14 februari 2016 toen de geboren Parijzenaar de finale van de Slowaak Martin Klizan verloor.

Gaël Monfils, die voor de negende keer in de Maasstad speelt, moet het zondag vanaf 15.30 uur in de finale tegen het Canadese talent Felix Auger-Aliassime opnemen. "Een hele interessante speler,” denkt de 'Flying Frenchman’, die de nummer negen van de wereld is. "Felix is een groot talent en staat niet voor niets nu al in de top-20. Hij wordt alleen maar beter en beter.”Terug naar overzicht