MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Tsonga op definitieve spelerslijst ABN AMRO WTT

31 December 2019
Tsonga op definitieve spelerslijst ABN AMRO WTT

De inschrijving voor het 47e ABN AMRO World Tennis Tournament is gesloten. Meest in het oog springende inschrijving die werd toegevoegd is die van Jo-Wilfried Tsonga, de winnaar van het toernooi in 2017. Met maar liefst 10 spelers uit de mondiale top-20 aan de start, is er opnieuw een ijzersterk deelnemersveld te bewonderen in Rotterdam Ahoy.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is het spelersveld waar wij jaarlijks op mikken, breed met veel toppers. Op die manier is er iedere dag prachtig tennis te zien en is de kans op spannende wedstrijden het grootst. De mix van jong toptalent en gevestigde waarden levert naar verwachting mooie duels op.”

Drie oud-winnaars, vier spelers uit de top-10

Met Stan Wawrinka (2015), Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Gaël Monfils (2019) staan drie oud-winnaars van het ABN AMRO World Tennis Tournament opnieuw aan de start. Titelverdediger Monfils is bovendien één van de vier spelers uit de top-10 die in Rotterdam te bewonderen zijn. Daniil Medvedev (5), Stefanos Tsitsipas (6) en Roberto Bautista Agut (9) behoren eveneens tot de mondiale elite.

Frankrijk, Rusland, Canada en Spanje sterk vertegenwoordigd

Met Gael Monfils, Lucas Pouille, Benoit Paire, Jo-Wilfried Tsonga en Adrian Mannarino heeft Frankrijk liefst vijf spelers die in actie komen in Rotterdam Ahoy. Rusland vaardigt met lijstaanvoerder Daniil Medvedev, Karen Khachanov en Andrey Rublev drie spelers af. Recente Davis Cup winnaar Spanje wordt vertegenwoordigd door Roberto Bautista Agut en Pablo Carreno Busta. De beide Canadese toptalenten Denis Shapovalov en Felix Auger-Aliassime zijn eveneens opnieuw in actie te zien.

Wildcard

De eerste wildcard is al eerder toegewezen aan Jannik Sinner, de winnaar van de NextGen ATP Finals in Milaan. De overige twee wildcards worden in een later stadium toegewezen.

Richard Krajicek: "Zoals gewoonlijk stellen we een wildcard beschikbaar aan een internationaal toptalent, dat heeft eerder met Federer, Dimitrov, Tsitsipas en Auger-Aliassime goed uitgepakt. Jannik Sinner wordt gezien als het grootste talent van dit moment. Naar verwachting gaat er ook een wildcard naar een Nederlander en we houden er een vast tot het laatste moment, voor het geval er nog last-minute een goede speler in wil schrijven.”

SPELER  LAND  ATP Ranking

Daniil MedvedevRusland5
Stefanos Tsitsipas Griekenland6
Roberto Bautista AguSpanje9
Gael MonfilsFrankrijk 10
David GoffinBelgië11
Fabio FogniniItalië12
Denis Shapovalov Canada 15
Stan Wawrinka Zwitserland 16
Karen Khachanov Rusland17
Grigor DimitrovBulgarije 20
Felix Auger-AliassimeCanada 21
Lucas Pouille Frankrijk 22
Andrey RubleRusland23
Benoit PaireFrankrijk 24
Nikoloz BasilashviliGeorgië 26
Pablo Carreno BustaSpanje27
Jo-Wilfried TsongaFrankrijk 29
Jan-Lennard StruffDuitsland35
Hubert Hurkacz Polen37
Filip KrajinovicServië 40
Daniel EvansGroot-Brittannië 42
Adrian MannarinoFrankrijk 43
Radu AlbotMoldavië 46

 

WILDCARDS

Jannik SinnerItalië78

 

Het deelnemersveld wordt nog aangevuld met:

  • Twee wildcards
  • Eventuele A+ Wildcard
  • Eventuele Special Exempt
  • Vier qualifiers

 Terug naar overzicht