Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wie stopt Andrey Rublev?

13 Februari 2020
Wie stopt Andrey Rublev?

Andrey Rublev is niet te stuiten in 2020. De Rus sloot dertien van zijn laatste veertien duels met een overwinning af. Ook tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft Rublev de smaak te pakken met een zege in de tweede ronde tegen de Kazak Alexander Bublik: 7-5, 6-3.

Andrey Rublev kende dit kalenderjaar een bliksemstart met toernooizeges in Doha (Qatar) en Adelaide (Australië). Een uniek gegeven dat sinds 2004 niet meer was gepresteerd. "Dit is nog maar het begin van het seizoen,” zegt de 22-jarige geboren en getogen Moskoviet. "Je hebt altijd goede en slechte weken. Het gaat dit jaar inderdaad verrassend goed, maar ik weet als geen ander dat zo’n serie niet het hele jaar kan doorgaan. Misschien is het over een paar weken ineens helemaal anders. Ik heb tegen Bublik op de belangrijke momenten mijn kansen gegrepen.”

Rublev speelt vrijdagavond in de kwartfinales tegen Filip Krajinovic. "Dit was nog maar de tweede ronde, want in de kwartfinale wacht zeker weer een lastige tegenstander. Op dit sterke toernooi maakt het allemaal niets uit tegen wie je speelt. Het zijn allemaal sterke tegenstanders op één van de beste indoortoernooien ter wereld. Het is nog een lange weg naar de toernooizege.”Terug naar overzicht