Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Wonderboy Felix Auger-Aliassime verslaat reuzendoder Aljaz Bedene

14 Februari 2020
Wonderboy Felix Auger-Aliassime verslaat reuzendoder Aljaz Bedene

Het kan verkeren. Felix Auger-Aliassime debuteerde in 2018 bloednerveus op het ABN AMRO World Tennis Tournament voor zijn eerste wedstrijd op de ATP Tour. Twee jaar later zijn de rollen omgedraaid. De Canadees is na de 6-4, 7-6 zege op de Sloveen Aljaz Bedene halvefinalist in Rotterdam Ahoy.

"Het was een pittige wedstrijd,” vond Felix Auger-Aliassime (19). "Ik had hem in de houdgreep , maar hij knokte zich terug in de wedstrijd. Dat moet je dan accepteren. De tiebreak was zwaar, maar ik speelde goed op de belangrijke momenten.”

Felix Auger-Aliassime, één van de jongste spelers uit de top-100 is, wordt door veel tenniskenners als toekomstig Grand Slam-winnaar getipt. Het Canadese supertalent wacht nog altijd wel op zijn eerste titel. Vorig jaar verloor hij drie finales. "Ik moet mij blijven verbeteren op alle onderdelen van mijn spel. Het leven als profspeler is toch allemaal anders dan ik had verwacht zoals het vele reizen. Het is inderdaad een lange weg naar de top en ik heb inmiddels wel ingezien dat ik tegenwoordig maar weinig thuis ben.”Terug naar overzicht