MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Andy Murray en Alexander Zverev krijgen wildcards

19 Februari 2021

Alexander Zverev en Andy Murray hebben een wildcard voor het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament toegewezen gekregen. Met Zverev komt het totaal aantal top-10 spelers dat in actie komt in Rotterdam op zes. Dankzij Murray is het aantal oud-winnaars dat aan de start verschijnt drie. Het toernooi wordt van 1 tot en met 7 maart gehouden.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We hadden al een fantastisch veld, maar dit is natuurlijk een bonus. Met zes spelers uit de mondiale top-10, Nadal, Medvedev, Tsitsipas, Rublev, Berrettini en nu Zverev, hebben we een sterker veld dan ooit tevoren. Andy Murray is bovendien na Gael Monfils en Stan Wawrinka de derde oud-winnaar van het toernooi die in actie komt.”

A+ Wildcard voor Zverev
De nummer 7 van de wereld krijgt de zogenaamde A+ wildcard. Dit is een wildcard die door ATP 500 toernooien last-minute aan een selecte groep spelers toegewezen kan worden. Krajicek: "We hebben voor de Australian Open al contact gehad. Zverev is een aantal jaren een vaste gast geweest en hij gaf aan na twee jaar afwezigheid graag weer terug te willen komen. In verband met de Australian Open wilde hij een slag om de arm houden. Na zijn finaleplaats in de US Open 2020 hielden wij met plezier een plaats voor hem vrij.”

Zverev in Rotterdam
Alexander Zverev was van 2015 tot en met 2018 al in actie te zien in Rotterdam. Zoals veel jonge toptalenten kreeg hij bij zijn eerste twee deelnames een wildcard. In 2016 bereikte hij zijn beste resultaat met een kwartfinaleplaats.

Murray kampioen in 2009
Andy Murray wist tijdens zijn deelname in 2009 de titel in Rotterdam op zijn naam te schrijven. De voormalig nummer 1 van de wereld en winnaar van drie Grand Slam titels versloeg in de finale Rafael Nadal. Meest recent was hij in 2015 in Rotterdam. Richard Krajicek: "Andy is natuurlijk op de weg terug van een slepende blessure. Graag bieden we hem de mogelijkheid om weer een stap in zijn comeback te zetten. Met zijn erelijst en zijn unieke prestaties op onder meer Wimbledon, is hij een van de publieksfavorieten.”

Live te volgen
Het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament is van begin tot einde live te volgen op de nieuwe zender Ziggo Sport Tennis, ook voor niet-abonnees van Ziggo. Daarnaast zijn de halve finale en finale live te zien bij de NOS.

 Terug naar overzicht
Andy Murray en Alexander Zverev krijgen wildcards