Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Het 'nieuwe vlees' bij Restaurant GROEN bij Shops & Bites

15 Februari 2023
restaurant groen vegetarisch

Oesterschelpen met knolselderijparels. Carpaccio van rode biet. En een burger van kikkererwten. Al decennialang prijkt er echt niet alleen tennis op het menu bij het ABN AMRO Open, maar dit jaar is het culinaire aanbod wel op heel bijzondere wijze uitgebreid. Met 'GROEN’, een volledig vegetarisch restaurant van de Maison van den Boer-keten in één van de hallen van Rotterdam Ahoy, is na het kijken naar tennisballen echt niet alleen het traditionele eten van bitterballen een logisch vervolg.

'’Wij willen met GROEN bewijzen dat vegetarisch eten goed eten is en niet alleen het blaadje sla waar veel mensen het nog steeds mee associëren’’, zegt Thirze Groenendijk, de account-manager bij evenementen van Maison van den Boer. '’Onze hele kaart is vegetarisch, omdat we mee willen gaan met de tijd. Duurzaamheid vraagt om minder vlees. En als je het ergens kan doen, dan is het hier, als aanvulling op al die andere, traditionele restaurants in Ahoy. Die zijn ook hartstikke hip, maar hun basis is wel vlees en vis. Ons 'nieuwe vlees’ is 100% plantaardig, 3D-geprint en op basis van soja, natuurlijke vetten en ook kersen. Dat laatste voornamelijk om de bloederige kleur van echt vlees na te bootsen.’’

Nog maar twee jaar geleden gingen er bij het weekje tennis in Rotterdam-Zuid ten minste 60.000 gewone bitterballen doorheen. Mede dankzij de lekkere vleesvervangers van Maison van den Boer schat Thirze Groenendijk dat dit er deze week nog niet eens 15.000 zullen zijn. '’In de suites in het VIP-dorp en de grote lounge van de bank verzorgen wij eveneens de catering. Ook daar doen we dat al met heel wat minder dierlijke producten.’’



Terug naar overzicht