Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Richard Krajicek: 'Historisch moment in jubileumeditie met bezoekersrecord’

18 Februari 2018
Richard Krajicek: 'Historisch moment in jubileumeditie met bezoekersrecord’

De 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is ook voor toernooidirecteur Richard Krajicek een zeer speciale geworden met Roger Federer als toernooiwinnaar en record aantal toeschouwers van 122.846. "Wij hebben als organisatie een historische editie beleefd,” vertelde Richard Krajicek, die tijdens de finale koning Willem-Alexander en koningin Máxima als gasten mocht begeleiden.

"De hele beleving was gedurende de toernooiweek geweldig. Het is belangrijk dat het toernooi zo leefde. De kaartverkoop ging al goed, maar na de bekendmaking van de komst van Roger Federer liep het storm. Ik ben blij dat de toeschouwers vertrouwen in het toernooi hebben en weer een record aantal hebben gehaald. Dit was één van mijn mooiste jaren als toernooidirecteur. 

Richard Krajicek won evenals Arthur Ashe, Jimmy Connors, Stefan Edberg, Nicolas Escudé, Robin Söderling en Roger Federer de titel tweemaal in Rotterdam, maar met zijn toernooizege heeft de 36-jarige Zwitser het record in handen. Krajicek: "Roger, ik vergeef je dat wij niet samen meer het record in handen hebben. Ik ben heel tevreden over het toernooi dat het allemaal zo gelopen is. De insteek voor volgend jaar is weer een breed deelnemersveld met een aantal toppers.”Terug naar overzicht