MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Veelgestelde vragen

KAARTEN VOOR 2025
 • Waar kan ik kaarten kopen voor het ABN AMRO Open 2025?

  Alleen via Ticketmaster.com, waar je terechtkomt via onze ticketpagina, koop je officiële tickets. Via andere wegen bestaat de kans dat je (veel) teveel betaalt, of dat je kaarten koopt die niet geldig zijn.

 • Ik zie kaarten op een andere site, kan dat?

  Nee. Er is geen kaartverkoop behalve via de ticketpagina op abnamro-open.nl. Wij verkopen alleen kaarten via Ticketmaster.com, onze officiële ticketpartner. Als je ze ergens anders koopt, heb je kans dat je teveel betaalt, of dat de kaarten niet geldig zijn.

 • Ik heb tickets voor het toernooi gewonnen. Wanneer kan ik die ontvangen?

  We versturen de tickets die in winacties van het toernooi zelf zijn weggegeven uiterlijk twee weken voor aanvang van het toernooi. Mensen die elders een ticket hebben gewonnen, moeten contact opnemen met de partij in kwestie.

 • Waar kan ik vragen stellen over mijn geboekte tickets?

  Via de servicelijn van Ticketmaster kun je vragen stellen over je geboekte tickets. Bel voor de servicelijn naar 0900-3001255 (lokaal tarief) of ga naar de Ticketmaster Help pagina.

 • Kan ik kaarten kopen met groepskorting?

  Het is mogelijk om kidsday (woensdagmiddag) voor een gereduceerd tarief tickets te kopen. Voor kinderen t/m 12 jaar hebben wij op deze middag een speciaal tarief van €18,- per kind voor de tweede ring. Selecteer de tickets voor de woensdagmiddag sessie en kies plaatsen op de tweede ring. In het dropdown menu kan je 'kids t/m jaar’ selecteren. Voor elke tien kinderen kan daarnaast ook één volwassen begeleider komen voor hetzelfde speciale tarief. Mocht je als volwassene daarvan gebruik willen maken, vul dan het formulier in: https://help.ticketmaster.nl/hc/nl/requests/new?ticket_form_id=360000973073 

 • Kan ik mijn kaarten annuleren / omboeken voor een andere sessie?

  Meer informatie over het annuleren of omboeken van tickets vind je terug in de algemene voorwaarden.

 • Kan ik meer dan 10 kaarten aanschaffen voor een sessie?

  Als je meer dan 10 toegangskaarten voor een sessie wilt aanschaffen is dit mogelijk door contact op te nemen met Ticketmaster. Je kunt hiervoor het groepsboeking formulier invullen. 

 • Ik zie geen tickets in de Close app.

  In 2024 maken we geen gebruik van de Close app in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. We informeren alle ticketkopers automatisch over het ontvangen van de tickets in aanloop naar het evenement. 

TOEGANG EN VERBLIJF IN ROTTERDAM AHOY
 • Wat moet ik doen om Rotterdam Ahoy binnen te kunnen?

  Je hebt een geldig toegangsbewijs nodig. Dat is een ticket in de e-mail van Ticketmaster.com.

 • Welke wedstrijden kan ik wel en niet bezoeken?

  Tijdens de dagsessies (tussen 11.00 en 18.00 uur) kunnen bezoekers alle wedstrijden op Centre Court en de overige banen zien. Tijdens de avondsessies (vanaf 19.30 uur) kunnen bezoekers de wedstrijden op Centre Court bezoeken.

  Bekijk hier het programma

 • Hoe laat mag ik Ahoy in?

  Maandag 1 t/m vrijdag 8 februari 2025

  Dagsessie aanvang wedstrijd: 11.00 uur | welkom vanaf 10.00 uur

  Avondsessie aanvang wedstrijd: 19.30 uur | welkom vanaf 18.30 uur

   

  Zaterdag 9 februari 2025

  Dagsessie aanvang wedstrijd: 13.00 uur** | welkom vanaf 10.30 uur

  Avondsessie aanvang wedstrijd: 19.30 uur | welkom vanaf 18.30 uur

   

  Zondag 18 februari 2023 (dagsessie)

  Finale dubbel aanvang wedstrijd: 13.00 uur | welkom vanaf 11.00 uur

  Finale enkel aanvang wedstrijd: 15.30 uur | welkom vanaf 11.00 uur

 • Wat is er allemaal te doen in Rotterdam Ahoy?

  Op Shops & Bites zijn diverse winkels en restaurants te vinden, met culinaire verrassingen en een afwisselend aanbod. Op Sportsplaza kunnen bezoekers zelf het racket ter hand nemen en meedoen aan een clinic. Het complete programma is te vinden op de activiteitenpagina.

 • Kan ik trainingen bezoeken?

  Trainingen zijn te bezoeken, het schema van de trainingen wordt bekend gemaakt via de schermen bij de trainingsbanen. 

 • Kan ik kwalificatiewedstrijden bezoeken?

  Ja. De wedstrijden zijn te bezoeken. Shops & Bites en Sports Plaza zijn nog gesloten, maar er is wel horeca aanwezig. Tickets zijn te koop via Ticketmaster. 

 • Mag ik fotograferen tijdens het toernooi?

  Het is conform de richtlijnen van Ahoy niet toegestaan om tijdens evenementen te fotograferen. In de praktijk blijkt dat, zeker met de mobiele telefoons met camera, handhaving van deze regel lastig is. Als richtlijn hanteren wij daarom dat gebruik van professionele apparatuur niet is toegestaan. Een van de kenmerken voor een camera die niet wordt toegestaan is of de lens afschroefbaar is.

 • Hoe kan ik een handtekening krijgen of op de foto met mijn tennisidool?

  Er zijn dagelijks signeersessies in Shops & Bites.

 • Hoe weet ik welke speler wanneer speelt tijdens het toernooi?

  De loting voor het hoofdtoernooi vindt plaats voorafgaand aan het toernooi. Daarna wordt er per dag een programma gemaakt door de toernooidirecteur en de ATP. Het programma voor de volgende dag staat steeds rond 18.00 uur op deze website.

 • Hoe kan ik Rotterdam Ahoy bereiken?

  ABN AMRO Open wordt georganiseerd in Rotterdam Ahoy: Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084BA, Rotterdam. In verband met verwachte drukte raden wij je aan om met het openbaar vervoer te komen. Check onze bereikbaarheidspagina voor meer informatie. 

 • Wat kost parkeren bij Rotterdam Ahoy?

  Wat betreft het parkeren bij Rotterdam Ahoy tijdens ABN AMRO Tennistoernooi verwachten we zoals elk jaar drukte en volle parkeerterreinen. Zonder vooraf gekocht parkeerticket is er grote kans dat het parkeerterrein van Ahoy vol staat met gereserveerde plekken. Dit wordt dan ook aangegeven met borden in de omgeving. Op vertoon van het vooraf gekochte parkeerticket is er altijd een plek voor je vrij gehouden, ook wanneer de borden in de omgeving "VOL” aangeven.
   

  Parkeerterrein Ahoy vol? De eerstvolgende dichtstbijzijnde parkeerplaats is Q-Park Zuidplein of Q-Park Ikazia. Echter leert de ervaring dat ook deze parkeergarages snel vol kunnen staan. Een goed alternatief is P+R Slinge. Vanaf deze parkeerplaats kun je gemakkelijk met de metro verder reizen naar Ahoy. Naast bovenstaande parkeerplaatsen zijn er nog tal van andere alternatieven in de regio van Rotterdam. Lees meer via de website van de Gemeente Rotterdam

 • Hoe zit het met parkeren voor mindervaliden?

  Kun je omwille van ernstige gezondheidsklachten niet ver reizen vanaf de parkeerplek? Met een blauwe mindervalidenkaart heb je altijd toegang tot het parkeerterrein, waarbij je onder andere terecht kan op één van de mindervalide parkeerplaatsen. Heb je geen blauwe kaart, maar wel ernstige gezondheidsklachten? Stuur dan een mail naar Parking@Ahoy.nl met een duidelijke omschrijving van de klachten. Een parkeerplaats dichtbij de entree kunnen wij niet garanderen, maar wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.

 • Is er een garderobe aanwezig?

  Voor de VIP genodigden is er een garderobe aanwezig. Heb je een regulier ticket? Dan kun je jouw spullen tegen betaling eventueel opbergen in een locker. 

 • Mag ik eten en drinken meenemen naar binnen?

  Het meenemen van etens- en drinkwaren is niet toegestaan. Binnen Ahoy en op het toernooi zelf zijn er veel verschillende eet- en drinkgelegenheden waar je terecht kunt; er is voor ieder wat wils.

ALGEMENE VRAGEN
 • Kan ik komen werken of stage lopen tijdens het toernooi?

  Rotterdam Ahoy heeft regelmatig vacatures en/of stageplaatsen. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling HR van Ahoy (e-mailadres: werken@ahoy.nl). Voor het toernooi zelf worden geen medewerkers of stagiairs aangenomen.

 • Kan ik voor mijn cluborgaan een interview afnemen en/of foto’s nemen van een speler of een persaccreditatie regelen?

  Dit is helaas niet mogelijk. Persaccreditaties zijn er uitsluitend voor de professionele media.

 • Wat zijn de betaalmogelijkheden in Rotterdam Ahoy?

  Rotterdam Ahoy is cashless. Dat betekent dat je kan betalen met pin of creditcard. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen. Op sommige plekken kun je ook met consumptiemunten betalen.

 • Is er een pinautomaat aanwezig?

  Er is geen mogelijkheid om geld op te nemen omdat Rotterdam Ahoy volledig cashless is.

 • Waar is het mindervalide vak en hoe is deze te bereiken?

  Mindervalide plaatsen bevinden zich op een rolstoelplatform op de eerste ring voor de tribune. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen dezelfde ingang gebruiken als overige bezoekers. Er zijn liften zijn op alle niveaus.

 • Wat is het horeca aanbod?

  Tijdens ABN AMRO Open is een uitgebreid aanbod aan horecagelegenheden. Zie hier het volledige overzicht.
  Er zijn tevens vegan, vegetarische en glutenvrije opties aanwezig. Meld je bij het personeel van het betreffende restaurant om jouw opties te bekijken. 

 • Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?

  Op dit moment is de registratie voor het aanmelden als vrijwilligers gesloten. 

 • Wat is er allemaal te doen in Rotterdam Ahoy?

  Rotterdam Ahoy biedt een thuishaven aan internationale artiesten, topsporters, politici en andere prominenten. Zie hier een overzicht van alle aankomende evenementen of meld je aan voor de nieuwsbrief van Ahoy.

 • Waar kan ik meer informatie vinden over themadagen?

  Het ABN AMRO Open staat onder andere bekend om haar themadagen door de toernooiweek heen, met voor iedereen een interessant en fun programma naast toptennis kijken!  Lees hier alles over de verschillende themadagen, zoals Sunday Funday, Tasty Tuesday en Kids Day!