Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Veelgestelde vragen

KAARTEN VOOR 2023
 • Waar kan ik kaarten kopen voor het ABN AMRO Open 2023?

  Alleen via CM.com, waar je terechtkomt via onze ticketpagina, koop je officiële tickets. Via andere wegen bestaat de kans dat je (veel) teveel betaalt, of dat je kaarten koopt die niet geldig zijn.

 • Kan ik ook hardcopy kaarten krijgen?

  Deze service verlenen we niet meer. Al onze tickets zijn te gebruiken via de Close app of per e-mail te ontvangen. Het leuke van de Close app  is dat je ook nog allemaal updates over het programma van jouw dag te zien krijgt.

 • Als ik al kaarten had voor 2021 of 2022, kom ik dan als eerste in aanmerking?

  Mensen die al kaarten hebben, of het nu doorgeschoven kaarten van 2021 of kaarten voor 2022 zijn, hebben bericht van ons ontvangen over de kaarten voor 2023.  Als je deze mail niet ontvangen hebt, stuur dan je informatie aan info@abnamro-open.nl.

 • Ik zie kaarten op een andere site, kan dat?

  Nee. Er is geen kaartverkoop behalve via de ticketpagina op abnamro-open.nl. Wij verkopen alleen kaarten via CM.com, onze officiële ticketpartner. Als je ze ergens anders koopt, heb je kans dat je teveel betaalt, of dat de kaarten niet geldig zijn.

 • Ik heb tickets voor het toernooi gewonnen. Wanneer kan ik die ontvangen?

  We versturen de tickets die in winacties van het toernooi zelf zijn weggegeven uiterlijk twee weken voor aanvang van het toernooi. Mensen die elders een ticket hebben gewonnen, moeten contact opnemen met de partij in kwestie.

 • Wat kan ik doen als mijn kaarten niet zichtbaar zijn in de Close app?

  Wanneer je de QR code hebt gescand, maar je tickets niet zichtbaar zijn in de Close app, controleer dan het volgende:

  1. Het mobiele nummer van het toestel waarop de Close app staat, moet overeenkomen met het mobiele nummer dat wij van je hebben. Dit kan je controleren in je account bij CM.com, onze ticketleverancier. Hier kan je je gegevens (telefoonnummer e.d.) en bestelling controleren.
  2. Het kan 24 uur duren voordat je tickets actief zijn in de Close app.
 • Welke tickets heb ik nodig als minder- of invalide persoon?

  Voor elke sessie zijn mindervalide plaatsen beschikbaar. Deze kan je eenvoudig selecteren in het overzicht onder 'mindervalide plaatsen'.

  Elke mindervalide bezoeker kan samen met een valide bezoeker plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide bezoeker. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart.

 • Kan ik kaarten kopen met groepskorting?

  Het is mogelijk om op kidsday (woensdagmiddag 15 februari) voor een gereduceerd tarief tickets te kopen. Voor kinderen t/m 12 jaar hebben wij op deze middag een speciaal tarief van €18,- per kind voor de tweede ring. Selecteer de tickets voor de woensdagmiddag sessie en kies plaatsen op de tweede ring. In het dropdown menu kan je 'kids t/m 12 jaar’ selecteren. Voor elke tien kinderen kan daarnaast ook één volwassen begeleider komen voor hetzelfde speciale tarief. Mocht je als volwassene daarvan gebruik willen maken, neem dan contact met ons op via info@abnamro-open.nl waarbij je vermeldt met hoeveel kinderen en volwassenen je bent. Lees hier meer.

 • Kan ik mijn kaarten annuleren / omboeken voor een andere sessie?

  Meer informatie over het annuleren of omboeken van tickets vind je terug in de algemene voorwaarden.

TOEGANG EN VERBLIJF IN ROTTERDAM AHOY
 • Wat moet ik doen om Rotterdam Ahoy binnen te kunnen?

  Je hebt een geldig toegangsbewijs nodig. Dat is een ticket in de Close app, of een ticket in de e-mail van CM.com.

 • Welke wedstrijden kan ik wel en niet bezoeken?

  Tijdens de dagsessies (tussen 11.00 en 18.00 uur) kunnen bezoekers alle wedstrijden op centre court en de overige banen zien. Tijdens de avondsessies (vanaf 19.30 uur) kunnen bezoekers de wedstrijden op centre court bezoeken.

  Bekijk hier het programma

 • Hoe laat mag ik Ahoy in?

  Maandag 13 t/m vrijdag 17 februari 2023

  Dagsessie aanvang wedstrijd: 11.00 uur | welkom vanaf 10.00 uur

  Avondsessie aanvang wedstrijd: 19.30 uur | welkom vanaf 17.00 uur

   

  Zaterdag 18 februari 2023

  Dagsessie aanvang wedstrijd: 13.00 uur** | welkom vanaf 10.30 uur

  Avondsessie aanvang wedstrijd: 19.30 uur | welkom vanaf 17.00 uur

   

  ** Om 10:30 uur is de dames rolstoel finale op centre court. Deze wedstrijd is ook toegankelijk voor iedereen met een middagsessie ticket.

   

  Zondag 19 februari 2023 (dagsessie)

  Finale dubbel aanvang wedstrijd: 13.00 uur | welkom vanaf 11.00 uur

  Finale enkel aanvang wedstrijd: 15.30 uur | welkom vanaf 11.00 uur

 • Wat is er allemaal te doen in Rotterdam Ahoy?

  Op Shops & Bites zijn diverse winkels en restaurants te vinden, met culinaire verrassingen en een afwisselend aanbod. Op Sportsplaza kunnen bezoekers zelf het racket ter hand nemen en meedoen aan een clinic. Het complete programma is te vinden op de activiteitenpagina.

 • Kan ik trainingen bezoeken?

  Trainingen zijn te bezoeken, het schema van de trainingen wordt bekend gemaakt in de Close app.

 • Kan ik kwalificatiewedstrijden bezoeken?

  Ja. De wedstrijden zijn te bezoeken. Shops & Bites en Sportsplaza zijn nog gesloten, maar er is wel horeca aanwezig. Tickets zijn te koop via de site.

 • Mag ik fotograferen tijdens het toernooi?

  Het is conform de richtlijnen van Ahoy niet toegestaan om tijdens evenementen te fotograferen. In de praktijk blijkt dat, zeker met de mobiele telefoons met camera, handhaving van deze regel lastig is. Als richtlijn hanteren wij daarom dat gebruik van professionele apparatuur niet is toegestaan. Een van de kenmerken voor een camera die niet wordt toegestaan is of de lens afschroefbaar is.

 • Hoe kan ik een handtekening krijgen of op de foto met mijn tennisidool?

  Er zijn dagelijks signeersessies in Shops & Bites.

 • Hoe weet ik welke speler wanneer speelt tijdens het toernooi?

  Download de Close app om niets te missen van de spelersaankondigingen. De loting voor het hoofdtoernooi vindt plaats voorafgaand aan het toernooi. Daarna wordt er per dag een programma gemaakt door de toernooidirecteur en de ATP. Het programma voor de volgende dag staat steeds rond 18.00 uur op deze website.

 • Hoe kan ik Rotterdam Ahoy bereiken?

  ABN AMRO Open wordt georganiseerd in Rotterdam Ahoy: Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084BA, Rotterdam. In verband met verwachte drukte raden wij je aan om met het openbaar vervoer te komen.

  Openbaar Vervoer

  Rotterdam Ahoy is op 5 minuten loopafstand van bus- en metrostation Zuidplein. Kijk voor dienstregelingen op de website van NS , RET en het algemene openbaar vervoer 9292.nl

  Auto

  Je bereikt Rotterdam Ahoy via de Ring Rotterdam Zuid (A15). Mochten er bijzonderheden zoals werkzaamheden zijn, staat dit aangegeven in de agenda op de website van Rotterdam Ahoy.

  Meer informatie over de bereikbaarheid van Rotterdam Ahoy vind je hier.

 • Wat kost parkeren bij Rotterdam Ahoy?

  Voor een dagkaart betaal je € 16,-. Voor een parkeerticket met parkeergarantie betaal je € 19,50.

 • De parkeertickets zijn uitverkocht. Wat nu?

  Wanneer de parkeertickets online zijn uitverkocht, kan je alsnog de parkeren op de parkeerplaats van Rotterdam Ahoy. Als op de dag van het evenement de parkeerplaats helemaal vol is, verwijzen wij jou door naar Q-Park Zuidplein (aan de overkant van Ahoy) of eventueel naar P+R Slinge.

 • Hoe zit het met parkeren voor mindervaliden?

  De parkeerplaats van Rotterdam Ahoy beschikt over meerdere mindervalide plaatsen.

 • Is er een garderobe aanwezig?

  Ja, er is een garderobe aanwezig bovenaan de roltrap bij binnenkomst. Ook kunt u spullen opbergen in kluisjes. Deze zijn te vinden bij de hoofd entree naast de garderobe in de Plaza.

 • Mag ik eten en drinken meenemen naar binnen?

  Het meenemen van etens- en drinkwaren is niet toegestaan. Binnen Ahoy en op het toernooi zelf zijn er veel verschillende eet- en drinkgelegenheden waar je terecht kunt; er is voor ieder wat wils.

ALGEMENE VRAGEN
 • Kan ik komen werken of stage lopen tijdens het toernooi?

  Rotterdam Ahoy heeft regelmatig vacatures en/of stageplaatsen. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling HR van Ahoy (e-mailadres: werken@ahoy.nl). Voor het toernooi zelf worden geen medewerkers of stagiairs aangenomen.

 • Kan ik voor het uitvoeren van een onderzoek (financiële) gegevens over het toernooi ontvangen of kan iemand van het toernooi mij hierover te woord staan?

  Dit is helaas niet mogelijk. Alle informatie die openbaar is, vindt u op deze website.

 • Kan ik voor mijn cluborgaan een interview afnemen en/of foto’s nemen van een speler of een persaccreditatie regelen?

  Dit is helaas niet mogelijk. Persaccreditaties zijn er uitsluitend voor de professionele media.

 • Mijn zoon/dochter wil graag ballenjongen/meisje worden. Wat moet zij hiervoor doen?

  Wij organiseren jaarlijks een selectiedag voor nieuwe ballenjongens en -meisjes. Hou onze website en social media in de gaten om te weten wanneer deze plaats vindt.

 • Kan ik al kaarten kopen voor 2024?

  De kaartverkoop voor 2024 is nog niet van start. Hou voor de aankondiging van de kaartverkoop voor 2024 de website, de nieuwsbrief en onze socials in de gaten.

 • Wat zijn de betaalmogelijkheden in Rotterdam Ahoy?

  Rotterdam Ahoy is cashless. Dat betekent dat je kan betalen met pin of creditcard. Het is niet mogelijk om met contant geld te betalen. Op sommige plekken kun je ook met consumptiemunten betalen.

 • Is er een pinautomaat aanwezig?

  Er is geen mogelijkheid om geld op te nemen omdat Rotterdam Ahoy volledig cashless is.

 • Waar is het mindervalide vak en hoe is deze te bereiken?

  Mindervalide plaatsen bevinden zich op een rolstoelplatform op de eerste ring voor de tribune. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen dezelfde ingang gebruiken als overige bezoekers. Er zijn liften zijn op alle niveaus.

 • Wat is het horeca aanbod?

  Tijdens ABN AMRO Open is een uitgebreid aanbod aan horecagelegenheden. Zie hier het volledige overzicht.

 • Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?

  Met een team van 150 vrijwilligers ondersteunen we onder andere informatievoorziening van bezoekers, toegang en begeleiding op locatie. Wil jij ook helpen tijdens dit grote internationale tennistoernooi? Meld je aan als vrijwilliger of stel jouw vraag door te mailen naar team@eventmakers.nl.

 • Wat is er allemaal te doen in Rotterdam Ahoy?

  Rotterdam Ahoy biedt een thuishaven aan internationale artiesten, topsporters, politici en andere prominenten. Zie hier een overzicht van alle aankomende evenementen of meld je aan voor de nieuwsbrief van Ahoy.

 • Waar kan ik meer informatie vinden over themadagen?

  Het ABN AMRO Open staat onder andere bekend om haar themadagen door de toernooiweek heen, met voor iedereen een interessant en fun programma naast toptennis kijken. Zo organiseren we op dinsdagavond competitiedag om het toernooi met je tennisteam te bezoeken. Op woensdag is het kidsday met een speciaal kinderprogramma en tarief en op donderdag #NextGenDay.