MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Bereikbaarheid

Of je nou met de auto, fiets, bus, trein of metro komt, Rotterdam Ahoy is altijd goed bereikbaar. Rotterdam Ahoy ligt namelijk dicht bij verschillende uitwegen van de snelweg en het openbaar vervoer. Bereid je goed voor op jouw bezoek aan het ABN AMRO Open en plan alvast je reis.

Navigatieadres:

Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA Rotterdam

Voor alle actuele wegwerkzaamheden kijkt u op vananaarbeter.nl.

 

Openbaar vervoer

ABN AMRO Open stimuleert bezoekers om met het openbaar vervoer naar Ahoy te komen in verband met weinig beschikbare plekken op de parkeerplaats van Ahoy. Het is niet alleen de makkelijkste manier om Ahoy te bereiken, maar ook nog eens duurzaam. Ahoy is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Metro- en bushalte Zuidplein is op slechts vijf minuten loopafstand van Ahoy. Voor meer informatie over het openbaar vervoer kijk je op www.9292ov.nl en ret.nl.
 

Eigen vervoer

Je bereikt Rotterdam Ahoy via de Ring Rotterdam Zuid (A15). Mochten er bijzonderheden zoals werkzaamheden zijn, staat dit aangegeven in de agenda op de website van Rotterdam Ahoy. Neem voor actuele informatie ook een kijkje op: www.vananaarbeter.nl en www.bereikbareregiorotterdam.nl.

LET OP! In het weekend van 16 t/m 19 februari 2024 is de Heinenoordtunnel in in de nacht in beide richtingen afgesloten. Lees hier meer informatie. 

Parkeren

Wat betreft het parkeren bij Rotterdam Ahoy tijdens ABN AMRO Open verwachten we zoals elk jaar drukte en volle parkeerterreinen. Zonder vooraf gekocht parkeerticket is er grote kans dat het parkeerterrein van Ahoy vol staat met gereserveerde plekken. Dit wordt dan ook aangegeven met borden in de omgeving. Op vertoon van het vooraf gekochte parkeerticket is er altijd een plek voor je vrij gehouden, ook wanneer de borden in de omgeving "VOL” aangeven.

Parkeerterrein Ahoy vol? De eerstvolgende dichtstbijzijnde parkeerplaats is Q-Park Zuidplein of Q-Park Ikazia. Reserveer hier je plek voor het Q-park. Echter leert de ervaring dat ook deze parkeergarages snel vol kunnen staan. Een goed alternatief is P+R Slinge. Vanaf deze parkeerplaats kun je gemakkelijk met de metro verder reizen naar Ahoy. Naast bovenstaande parkeerplaatsen zijn er nog tal van andere alternatieven in de regio van Rotterdam. Lees meer via de website van de Gemeente Rotterdam

 

LET OP! Tijdens de finale van het ABN AMRO Open op zondag 18 februari verwachten we parkeerdrukte. Heeft u geen parkeerkaart? Dan kunt u parkeren bij P+R Slinge. U trekt een los parkeerkaartje en parkeert uw auto. Vervolgens loopt u naar de doorgang richting de metro’s van de RET. Hier staan servicemedewerkers voor u klaar, hier kunt u een uitrijdkaartje van de parkeergarage kopen. P+R Slinge VOL? Dan kunt u proberen te parkeren bij Q-Park Zuidplein of Q-Park Ikazia. Houd hier wel rekening met volle parkeerplaatsen en/of wachttijden.
 

Parkeren bij ernstige gezondheidsklachten

Kun je omwille van ernstige gezondheidsklachten niet ver reizen vanaf de parkeerplek? Met een blauwe mindervalidenkaart heb je altijd toegang tot het parkeerterrein, waarbij je onder andere terecht kan op één van de mindervalide parkeerplaatsen. Heb je geen blauwe kaart, maar wel ernstige gezondheidsklachten? Stuur dan een mail naar Parking@Ahoy.nl met een duidelijke omschrijving van de klachten. Een parkeerplaats dichtbij de entree kunnen wij niet garanderen, maar wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden.
 

Fiets, scooter en DEELVERVOER

Rotterdam Ahoy is ook goed te bereiken met de scooter of de fiets. Ook kun je vanaf de diverse trein- en metrostations verder reizen met deelvervoer. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken op de websites en apps van de aanbieders Check, Go Sharing, Felyx en Donkey Republic. Op grote aankomstlocaties staan vaak deelfietsen en deelscooters voor je klaar. Bij Rotterdam Ahoy kun je gratis gebruik maken van de onbewaakte fietsen- en scooterstalling op het Voorplein. NIEUW! dit jaar is er een aparte scooterstalling van Check op het Voorplein. Speciaal voor de bezoekers van het ABN AMRO Open is er een speciale kortingscode aangemaakt. Met de code TENNIS60 krijgen nieuwe gebruikers drie keer 20 minuten gratis rijden. Je maakt jouw account aan via deze link

 

TAXISTANDPLAATS

Ook voor een taxireis kun je bij Rotterdam Ahoy terecht. Dichtbij de hoofdentree van de Arena hebben wij onze taxistandplaats. Hier staan vaak al een aantal taxi’s op je te wachten.

 

TOURINGCAR

Kom je met een touringcar? Koop dan vooraf een busticket via de website van Rotterdam Ahoy. Een busticket kost €49, en met dit busticket kun je de touringcar parkeren op een door de verkeersregelaars aangewezen parkeerplaats. Zonder busticket kunnen wij je geen parkeerplaats garanderen.

 

KISS & RIDE

Wordt je afgedropt of opgehaald? Navigeer dan naar de voorzijde van Ahoy. Hier wordt je door de verkeersregelaars gewezen op een tijdelijke parkeerplek waar de chauffeur jou kan afdroppen en ophalen (maximaal 15 minuten halteren op de K&R).
Navigatieadres:
Jacob Kleiboerweg 80
3084 BA Rotterdam