Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Over het rolstoeltennistoernooi

Beleef live rolstoeltennis van wereldniveau

Al sinds 2009 organiseren we tijdens het ABN AMRO Open ook het grootste indoor rolstoeltennistoernooi van Europa. In 2023 strijden van donderdag 16 t/m zondag 19 februari opnieuw twaalf internationale topspelers in Rotterdam om de felbegeerde titel voor het enkel- en dubbelspel. Daarnaast is er in 2023 ook een primeur: voor het eerst zal er ook een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen plaatsvinden, waar o.a. Nederlands trots Diede de Groot aan zal deelnemen.

Bekijk de wedstrijden via de livestream

Het spelersveld staat weer garant voor spectaculair tennis. Afgelopen editie deden er niet alleen er 8 spelers uit de top 10 van de wereld mee, ook stonden een aantal jonge talenten te popelen om het de finalisten van de afgelopen jaren moeilijk te maken. De wedstrijden  live bekijken? Alles wordt uitgezonden via de livestream op YouTube. De finales worden gespeeld op zaterdag 18 en  zondag 19 februari. De finale enkelspel is ook met commentaar te volgen via NOS.nl.

Vlak voor het toernooi vind je hier de spelers, het programma en de livestream link.

Een initiatief van ABN AMRO

Als hoofdsponsor vindt ABN AMRO het belangrijk dat spelers een gelijke behandeling krijgen. Ook als het gaat om tennissers en rolstoeltennissers. Want dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium. Daarin neemt de bank graag het voortouw, vandaar dat we in 2009 het rolstoeltennistoernooi (voorheen het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament) zijn gestart. Vanaf 2023 voegen we daar ook een rolstoeltennistoernooi voor vrouwen aan toe. En met succes: niet voor niets wordt het toernooi in Rotterdam door spelers vaak 'de vijfde Grand Slam’ genoemd. Al 14 edities lang is dit een vast onderdeel van het reguliere tennistoernooi. Die integratie is uniek in de wereld.

Toernooidirecteur Esther Vergeer

De organisatie is in handen van toernooidirecteur Esther Vergeer. Samen met Rotterdam Ahoy en ABN AMRO zet de zevenvoudig paralympische kampioene zich in om het rolstoeltennis onder een groter publiek bekend te maken. Vergeer: 'Ik wil graag blijven roepen om aandacht voor de paralympische sport. We hebben zoveel waanzinnige prestaties te leveren en zoveel mooie verhalen te vertellen.'