MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Aljaz Bedene verrast Stefanos Tsitsipas in tweede ronde

13 Februari 2020

Ook Stefanos Tsitsipas kon de hoge verwachtingen tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament niet waarmaken. De nummer twee van de plaatsingslijst liet zich in de tweede ronde door de 30-jarige Sloveen Aljaz Bedene verrassen (5-7, 4-6).

De in Londen woonachtige Aljaz Bedene begon zenuwachtig aan het duel tegen de Griekse nummer van zes van de wereldranglijst. "Dat was ik ook. Het kwam ook dat ik moest wennen aan het centre court, want het zijn toch andere omstandigheden dan Court 1 waar in mijn eerste ronde had gespeeld. Mijn start was zeker niet goed, maar gaandeweg kwam ik mede door een goede service steeds beter in de wedstrijd. Tsitsipas was in de eerste set de betere speler, maar na de 5-5 ging ik met steeds meer zelfvertrouwen spelen. Ik heb de focus op mijn eigen spel gehouden en je moet zeker niet gaan denken dat een overwinning op een top 10-speler binnen handbereik is.”

Aljaz Bedene speelt vrijdagmiddag niet voor 14.30 uur in de kwartfinales tegen het Canadese talent Felix Auger-Aliassime. "Hij is een jonge atleet,” vervolgde Bedene, die op de wereldranglijst de 52ste plaats bezet. "Het zal lastig worden, maar ik moet gewoon mijn eigen spel blijven spelen.”Terug naar overzicht
Aljaz Bedene verrast Stefanos Tsitsipas in tweede ronde