MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Game Changers: mensen en innovaties die de tenniswereld op z'n kop zetten

Dit jaar brengen we op het ABN AMRO World Tennis Tournament een ode aan Game Changers: mensen en innovaties die de tennissport voorgoed hebben veranderd. Billy Jean King bijvoorbeeld, voorvechtster van gelijke rechten voor vrouwen. Of de invoering van de Hawk-Eye, de slimme technologie die precies weet waar de bal de grond raakt. En wat dacht je van het eerste rolstoeltoernooi in 1976?

Game Changers

Game Changer - Richard Krajicek

 

Potje recyclen? Doneer je oude tennisballen!

Nieuwe Game Changers zijn altijd welkom. Daarom introduceren toernooidirecteur Richard Krajicek en hoofdsponsor ABN AMRO een baanbrekende actie: we verzamelen 50.000 tennisballen die we recyclen tot een nieuwe playground voor de Krajicek Foundation. Zo willen we de circulaire economie samen een duwtje in de rug geven. Doe je mee? Doneer je versleten tennisballen op het ABN AMRO World Tennis Tournament in de verzamelbak bij de ingang van Sports Plaza.

Circulaire tennisballen: van sneakers tot speakers

Elk jaar worden er 300 miljoen tennisballen geproduceerd. En als we ermee zijn uitgespeeld, belanden ze vaak bij het afval. ABN AMRO geeft deze oude ballen graag een nieuw leven. Daarom hebben we met verschillende partners gekeken hoe we rubber en vilt als grondstof kunnen gebruiken voor nieuwe producten. Zo maakt Quick een circulaire schoen: de Circular. Daarnaast verwerkt Rinke van Remortel (ontwerper van Dopper) granulaat van tennisballen in racketdempers, ontwikkelt CEYES groene daktegels en heeft hearO een speaker gemaakt van oude wedstrijdtennisballen.

Game Changer - Rinke - Tennisracketdemper

Game Changer - Leo - Groene daktegel

Game Changer - Richard - Speaker

Game Changer - Circular schoen

Wil je de producten in het echt bewonderen? Kom dan langs de ABN AMRO Game Changers expositie op Shops & Bites, op het ABN AMRO World Tennis Tournament van 11 t/m 17 februari.

ABN AMRO wil de transitie naar een duurzame wereld versnellen. Meer weten over deze missie? Kijk op www.abnamro.com/duurzaamheid.