Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

ABN AMRO World Tennis Tournament 2021 in cijfers

07 Maart 2021
ABN AMRO World Tennis Tournament 2021 in cijfers

Meeste aces:

Andrey Rublev stond in de finale en dan speel je ook de meeste wedstrijden op een toernooi. Bijna een logisch gevolg dat de Russische toernooiwinnaar de meeste aces sloeg: 32.

Langste partij:

Een wedstrijd met drie tiebreaks. Dat moet wel de langste partij van het toernooi zijn. En dat klopt helemaal. Marton Fucsovics en Reilly Opelka stonden maandagavond maar liefst twee uur en 51 minuten op het centre court van Rotterdam Ahoy. Het duel was na middernacht afgelopen. Het was dan ook geen schande dat enkele kijkers van Ziggo Sport tijdens de wedstrijd in slaap zijn gevallen.

Kortste wedstrijd:

David Goffin kwam met een toernooizege in Montpellier in zijn tennistas naar Rotterdam. De Belg kreeg een woensdagstart en vloog in de eerste ronde uit de startblokken. Goffin was na 62 minuten klaar met Jan-Lennard Struff (6-4, 6-0).

Eerste servicepercentage:

Zijn naam is een tongenbreker voor scheidsrechters en toernooispeakers. Alejandro Davidovich Fokina was een nieuw gezicht in Rotterdam nadat de inwoner van Fuengirola op de valreep tot het hoofdtoernooi was toegelaten. De Spanjaard boekte met 66,96% het beste eerste servicepercentage.

Gewonnen punten met eerste service

Het is geen garantie voor succes om winnaar van dit 'klassement’ te worden. Felix Auger-Aliassime werd in de eerste ronde gelijk door de Japanner Kei Nishikori uitgeschakeld, maar het Canadese supertalent had wel het beste percentage met gewonnen punten met zijn eerste opslag: 82,76%.

Gewonnen punten met tweede service

Twee Nederlandse spelers waren actief in de single tijdens de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Botic van de Zandschulp en Robin Haase waren met wildcard toegelaten. Van de Zandschulp werd tweede in dit klassement achter de Hongaarse finalist Marton Fucsovics.

Aantal journalisten:

Alles is anders door de coronacrisis. Toch had het toernooi over mediabelangstelling niet te klagen. 39 journalisten bezochten het toernooi waaronder vier internationale verslaggevers. De persconferenties met de spelers gingen via zoom met in totaal dertien Nederlandse verslaggevers en maar liefst 58 internationale journalisten. Dat was een groot succes en voor herhaling vatbaar vond ook toernooidirecteur Richard Krajicek.

Terug naar overzicht