Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Andy Murray strijdend ten onder tegen Andrey Rublev

03 Maart 2021
Andy Murray strijdend ten onder tegen Andrey Rublev

Toernooidirecteur Richard Krajicek gaf Andy Murray een wildcard voor deze editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De toernooiwinnaar van 2009 toonde in Rotterdam dat hij helemaal op de weg terug is. Murray (33) ging strijdend ten onder tegen de als vierde geplaatste Rus Andrey Rublev: 5-7, 2-6.

Van enige krachtsverschil was in de openingsset nagenoeg geen sprake, maar een slordige game met dubbele fouten kostte Murray bij 5-5 de set. "Die set duurde meer dan een uur,” benadrukt de 23-jarige Andrey Rublev, die vrijdag in de kwartfinales tegen Jeremy Chardy speelt. "Ik had iets meer geluk en dan pak je die set. Andy Murray is goed bezig en alleen maar respect voor hem. Wat hij allemaal niet doet om op het oude niveau terug te komen. De setwinst gaf mij wel het zelfvertrouwen om door te drukken.”

Karen Khachanov maakte het Russische feestje op de woensdagavond compleet. De evenals Andrey Rublev in Moskou geboren speler versloeg binnen 74 minuten met tweemaal 6-2 de Britse qualifier Cameron Norrie.

Naast Khachanov hebben ook Rublev en Kei Nishikori zich voor de kwartfinales geplaatst.Terug naar overzicht