Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Auger-Aliassime: goed om terug te zijn in Ahoy

01 Maart 2021
Auger-Aliassime: goed om terug te zijn in Ahoy

De jonge Felix Auger-Aliassime (20) verraste het publiek van het ABN AMRO World Tennis Tournament vorig jaar niet alleen met een finaleplaats, maar bleek daarnaast niet onverdienstelijk piano en keyboard te kunnen spelen. Vandaag mag de Canadees, in Rotterdam als zevende geplaatst, in de eerste ronde tegen de Japanner Kei Nishikori laten zien dat er nog meer muziek in zijn carrière zit.

Het is een eerste ronde om je vingers bij af te likken: de ervaren Nishikori (31), voormalig nummer 4 van de wereld (in 2015), versus het supertalent Auger-Aliassime. Het enige onderlinge treffen op de ATP-tour tussen beide spelers won Nishikori. Maar, meldde Auger-Aliassime gisteren al fijntjes, dat was twee jaar geleden, in een andere periode van hun carrière.

Nishikori, van de nummer 4 mondiaal door blessures inmiddels afgezakt naar de 43ste plek, blijft natuurlijk een gevaarlijke klant in een eerste ronde, weet Auger-Aliassime. "Zeker als Kei fit is, wordt het geen gemakkelijke partij", aldus de Canadees, die als de nummer 19 van de wereldranglijst blij is om terug te zijn in Rotterdam.

Evenaring

Hoewel hij vorig jaar de finale in Ahoy verloor van Gaël Monfils, koestert Auger-Aliassime de positieve herinneringen. "Het is goed om terug te zijn in Rotterdam. Ik houd van de stad, en Ahoy is een van de beste en mooiste stadions waar we op de tour mogen spelen." Aan een evenaring van zijn prestatie van vorig jaar, een finaleplaats dus, denkt hij nog liever niet. En aan de afloop van finales helemaal niet: hoewel Auger-Aliassime als broekie al bijzondere mijlpalen beleefde (hij bereikte vijf ATP-finales als tiener), heeft hij nog geen ATP-titel op zak. En dat terwijl de Canadees inmiddels zeven keer de eindstrijd bereikte.

Volwassen

De Canadese superster-in-wording, prof sinds 2017, weet echter dat het een kwestie van tijd is voor hij die barrière neemt op de ATP-tour. "Ik word nog volwassener én met de week ook sterker." Dat betekent natuurlijk niet dat het alle dagen feest is: Auger-Aliassime begon het jaar prima (zeven zeges tegen twee nederlagen), met een finaleplaats in Melbourne (verloren van Daniel Evans). Bij de Australian Open reikte hij tot de vierde ronde, waarin de Rus Aslan Karatsev na vijf sets de sterkste bleek.Terug naar overzicht