Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Botic van de Zandschulp ontvangt wildcard

24 Februari 2021
Botic van de Zandschulp ontvangt wildcard

Botic van de Zandschulp zal komende week zijn debuut maken in het hoofdtoernooi van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. Hij ontvangt de vrijgekomen wildcard, omdat Jannik Sinner, die hem eerder kreeg, direct is toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Matteo Berrettini en Taylor Fritz zullen niet in actie komen in Rotterdam. Beiden zijn nog niet voldoende hersteld van blessures die zij opliepen tijdens de Australian Open. De vrijgekomen plekken worden opgevuld door Adrian Mannarino en Jannik Sinner. De 19-jarige Sinner, in 2019 winnaar van de NextGen ATP Finals, kreeg eerder een wildcard toebedeeld, die hij nu niet meer nodig heeft.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Dat we door de blessure van Berrettini een top-10 speler verliezen is jammer, maar dat Botic nu in het hoofdtoernooi kan starten is dan wel weer goed nieuws. We geven altijd graag de Nederlandse spelers een plek in het toernooi, maar door omstandigheden leek dat dit keer anders te lopen. Bijkomend voordeel is dat we nu ook een extra Nederlander in het kwalificatietoernooi kunnen laten beginnen.”

Wie de vrijgekomen plek in het kwalificatietoernooi inneemt wordt de komende dagen samen met de KNLTB besloten.

Debuut voor Van de Zandschulp
De 25-jarige Van de Zandschulp debuteert in het ABN AMRO World Tennis Tournament. Wel nam hij drie keer eerder deel aan het kwalificatietoernooi, in 2017, 2018 en 2020. In 2017 wist hij niemand minder dan Andrey Rublev te verslaan, maar strandde hij in de finale van de kwalificatie.

Live te volgen
Het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament is van begin tot einde live te volgen op de nieuwe zender Ziggo Sport Tennis, ook voor niet-abonnees van Ziggo. Daarnaast zijn de halve finale en finale live te zien bij de NOS.Terug naar overzicht