Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Droomveld voor ABN AMRO World Tennis Tournament

02 Februari 2021
Droomveld voor ABN AMRO World Tennis Tournament

Met Rafael Nadal als aanvoerder mag het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament het sterkste spelersveld ooit verwelkomen. Met Medvedev, Tsitsipas, Rublev en Berrettini komen in totaal vijf spelers uit de mondiale top-10 in actie in Rotterdam Ahoy. Het toernooi vindt plaats van 1 tot en met 7 maart.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is een droomveld. We hebben de afgelopen weken met plezier gevolgd hoe de inschrijvingen voor het toernooi verliepen. Een aantal spelers, zoals Nadal, Medvedev en Tsitsipas wisten we al even, maar Rublev en Berrettini maken het toernooi natuurlijk nog sterker.”

Er prijken ook buiten de top-10 prachtige namen op de lijst. Titelverdediger Gael Monfils en toernooiwinnaar van 2015 Stan Wawrinka werden al eerder aangekondigd. Vandaag worden daar Roberto Bautista Agut, David Goffin en Milos Raonic aan toegevoegd. Maar liefst tien spelers uit de top-15. Concurrentie komt verder van Pablo Carreno Busta, Karen Khachanov, Borna Coric, Dusan Lajovic en Casper Ruud. De eerder aangekondigde Kei Nishikori krijgt een wildcard om deel te nemen.

NextGen sterren
In de categorie NextGen sterren vallen onder meer Jannik Sinner (19 jaar oud), Felix Auger-Aliassime (20), Denis Shapovalov (21) en Alex de Minaur (21). Richard Krajicek: "Het ABN AMRO World Tennis Tournament streeft altijd naar een strijd tussen jong talent, dat nog een wereld te winnen heeft, en de gevestigde orde. Vorig jaar hadden we daarmee een prachtige finale, tussen Auger-Aliassime en Monfils. Ik ben benieuwd hoe de talenten het er in dit nog sterkere veld vanaf zullen brengen.”

Van begin tot eind te volgen
Het toernooi is van begin tot eind te volgen, op onder meer Ziggo Sport Tennis en de NOS. Richard Krajicek: "We zijn er heel gelukkig mee dat straks alle wedstrijden live te volgen zijn. Met deze spelers zijn er iedere dag topwedstrijden te zien en daar hoeft de sportfan dus niets van te missen. We kijken er naar uit om het toernooi op zo spectaculair mogelijke wijze in beeld te brengen.”

Wheelchair toernooi
De inschrijving voor het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat gelijktijdig in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, is ook gesloten. Op de deelnemerslijst onder meer titelverdediger Alfie Hewett en finalist Gordon Reid. De Nederlandse inbreng komt van Tom Egberink en Maikel Scheffers.

SPELERSLIJST 48e ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT
Nr  Speler                        Ranking
1    Rafael Nadal                     2
2    Daniil Medvedev             4
3    Stefanos Tsitsipas           6
4    Andrey Rublev                 8
5    Matteo Berrettini           10
6    Gael Monfils                    11
7    Denis Shapovalov          12
8    Roberto Bautista Agut  13
9    David Goffin                   14
10  Milos Raonic                  15
11  Pablo Carreno Busta    16
12  Stan Wawrinka              18
13  Karen Khachanov          20
14  Felix Auger-Aliassime   21
15  Alex de Minaur              23
16  Borna Coric                    25
17  Dusan Lajovic                26
18  Casper Ruud                  27
19  Hubert Hurkacz             29
20  Taylor Fritz                     30
21  Filip Krajinovic                31
22  Ugo Humbert                 32
23  Daniel Evans                  33

Wildcards
24 Jannik Sinner                  36
25 Kei Nishikori                    41
26

Het veld wordt verder aangevuld met:
• vier spelers uit het kwalificatietoernooi
• een mogelijke special exempt
• een mogelijke A+ wildcard

Op het moment dat er van deze laatste twee geen sprake is komen de eerstvolgende ingeschreven spelers in het toernooi.Terug naar overzicht