Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Dubbeldates

05 Maart 2021
Dubbeldates

Het dubbelspel van het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft voor sommige spelers veel weg van een datingsite. Spelers moeten voor het toernooi op zoek naar een partner en dat moet je tijdens de wedstrijden maar afwachten of het klikt. Kevin Krawietz (op foto met groene shirt) weet daar alles van: "Door een blessure van mijn vaste dubbelpartner was het niet makkelijk om een nieuwe partner te vinden.”

Kevin Krawietz en Andreas Mies stapten tijdens Roland Garros in 2019 uit de anonimiteit. De Duitsers verrasten vriend en vijand met de dubbelspeltitel. Ook vorig jaar waren zij oppermachtig op het gravel in Parijs. Het duo had op het wensenlijstje voor dit jaar onder andere de Olympische Spelen in Tokio (van 23 juli t/m 8 augustus) staan. Dat is alleen allemaal onzeker geworden door de blessure van Mies, die vorige maand aan zijn knie is geopereerd en de komende maanden zeker in de lappenmand zit.

"Dat verandert ineens veel,” zegt de 29-jarige Kevin Krawietz, die deze week in Rotterdam Ahoy aan de Roemeen Horia Tecau is gekoppeld. "Je moet op zoek naar een andere partner tot Andi (Andreas Mies) weer fit is. Natuurlijk hoop je wekelijks met één vaste partner te spelen, maar zo makkelijk is dat niet. Ik ben blij dat Horia Tecau deze week vrij was.

Zij kwamen in de openingsronde met de schrik vrij en waren in de kwartfinale oppermachtig tegen het Russische duo Andrey Rublev/Karen Khachanov. "Rotterdam staat ook in het dubbelspel bekend om een sterk deelnemersveld,” vervolgt Krawietz. "Ik ga gewoon kijken wie het best bij mij past, maar die speler moet natuurlijk wel beschikbaar zijn.” Het gelegenheidskoppel treft in de halve finales de Fin Henri Kontinen en de Fransman Edouard Roger-Vasselin.

Kevin Krawietz en Andreas Mies versloegen in de Roland Garros-finale in 2019 Jeremy Chardy en Fabrice Martin. Het Franse duo speelt in Rotterdam de andere halve eindstrijd tegen het sterke Kroatische dubbel Nikola Mektic en Mate Pavic. Vorig jaar greep Mektic samen met Wesley Koolhof de titel tijdens de Nitto ATP Finals in Londen.Terug naar overzicht