Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Dusan Lajovic verrast Daniil Medvedev

03 Maart 2021
Dusan Lajovic verrast Daniil Medvedev

Daniil Medvedev had met een finaleplaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament tweede op de wereldranglijst kunnen worden, maar zo ver kwam het niet. De kopman in Rotterdam Ahoy verloor al in de eerste ronde. Dusan Lajovic (foto) verraste vriend en vijand met een zege op Medvedev: 7-6 (4), 6-4.

De prestatiecurve van Daniil Medvedev was de laatste maanden indrukwekkend. Hij verloor van zijn laatste 21 wedstrijden alleen vorige maand in Melbourne de finale van de Australian Open van Novak Djokovic. De 25-jarige Rus leek klaar en uitgerust voor een goed resultaat in Rotterdam, maar het tegendeel was waar.

Dusan Lajovic maakte het Daniil Medvedev vanaf het eerste punt lastig. De 30-jarige Serviër boekte de grootste zege in zijn carrière. "Ik ben mijn eigen spel blijven spelen,” glunderde Lajovic, die in Rotterdam debuteert. "Je weet dat Medvedev de laatste tijd veel heeft gewonnen en dat speelt zeker in je achterhoofd. Ik ben blijven vechten. Dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald.”

Voor Dusan Lajovic - 27ste op de ATP-ranking - wacht in de tweede ronde de Kroaat Borna Coric, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de Nederlander Botic van de Zandschulp.Terug naar overzicht