Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Fucsovics maakt overuren in Ahoy

06 Maart 2021
Fucsovics maakt overuren in Ahoy

Het kan verkeren. Marton Fucsovics begon vorige week zaterdag aan de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Een week later staat de Hongaar in de halve finales in Rotterdam Ahoy waar Borna Coric vanaf 19.30 uur zijn opponent zal zijn.

Marton Fucsovics - 59ste op de ATP-ranking - versloeg op de late vrijdagavond de Amerikaan Tommy Paul (6-4, 6-3) en dat was misschien de verrassendste naam in de kwartfinales. Het aantal Amerikaanse spelers deze eeuw is op de vingers van één hand te tellen, maar dit jaar pronkten de namen van Marcos Giron, Reilly Opelka en de 23-jarige Paul op de deelnemerslijst. Vijfentwintig jaar geleden was de legende Pete Sampras de laatste Amerikaan die de kwartfinales in Rotterdam bereikte, maar die prestatie kon Paul niet verbeteren.

Hongarije is echter geen groot tennisland. Marton Fucsovics probeert daar verandering in te brengen en hij is op de goede weg. De geschiedenis van het Hongaarse tennis telt in elk geval één grote naam. Balázs Taróczy won dertien titels in het mondiale circuit waaronder zesmaal de Dutch Open, beter bekend als ’t Melkhuisje in Hilversum. Dat was op gravel en ook Fucsovics veroverde zijn eerste grote toernooizege op het gemalen baksteen. De rechtshandige speler, die begin 2019 de nummer 31 van de wereld was, veroverde zijn enige ATP-titel in het Zwitserse Genève. "Deze titel betekende heel veel voor mij, want een droom was eindelijk uitgekomen. Het had veel te lang geduurd dat een Hongaarse speler weer een titel won.”

Marton Fucsovics boekte zijn vijfde zege in de Maasstad. Hij is de achtste kwalificatiespeler die de halve finales in Rotterdam heeft bereikt. De roemruchte geschiedenis van het ABN AMRO World Tennis Tournament kende nog geen Hongaarse toernooiwinnaar. Fucsovics moet dan nog twee zeges boeken. Eerst wacht Borna Coric, die hem in de drie voorgaande ontmoetingen versloeg.Terug naar overzicht