Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Geduld Egberink/Scheffers wordt beloond

06 Maart 2021
Geduld Egberink/Scheffers wordt beloond

Ze voorspelden een spannende slijtageslag, maar het werd een overtuigende zege: het Nederlandse rolstoelkoppel Tom Egberink/Maikel Scheffers bereikte gisteren de finale van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Het duo verschalkte het Franse koppel Stéphane Houdet/Nicolas Peifer met duidelijke cijfers: 6-2 6-1. Vandaag wacht in de finale van het dubbelspel een nóg lastiger klus: het favoriete Britse duo Alfie Hewett/Gordon Reid.

"Dit was een fijne revanche”, jubelde Maikel Scheffers na het bereiken van de finale. Vorig jaar versperde het koppel Houdet/Peifer immers de weg naar de eindstrijd. Dat het nu een afgetekende zege voor het Nederlandse koppel werd, had volgens toeziend bondscoach Dennis Sporrel vooral te maken met geduld. Sporrel: "Tom en Maikel willen graag het spel maken, spelen soms wat te gehaast. Maar tennis is geen sport op tijd. Je moet wachten op je kansen, bouwen aan punten. Dat deden ze vandaag goed.”

Faciliteiten

Voor Sporrel is de zege van Egberink/Scheffers het bewijs dat ze op koers liggen voor de Paralympische Spelen in Tokio, waar een medaille het realistische doel is. Sporrel: "De afgelopen periode was voor iedereen lastig. We kunnen met het Nederlands team prima trainen bij het NTC en onze faciliteiten zijn heel goed. Maar omdat alle toernooien werden geschrapt, is het soms lastig om de motivatie voor honderd procent vast te houden in de trainingen. We proberen dus andere trainingsprikkels te bedenken, maar er kan niets op tegen het spelen van sterk bezette toernooien. Het was nu in ieder geval goed om te zien dat Tom en Maikel de specifieke zaken waarop we trainen, ook in wedstrijdverband goed uitvoeren. Deze overwinning geeft de jongens echt een boost.’’

Gevecht

Dat vonden ook de hoofdrolspelers zelf. "We haalden vandaag een heel hoog niveau”, aldus Egberink. "Het is altijd een enorm gevecht met de Fransen, maar vandaag kwam alles bij elkaar voor ons.” Ook Scheffers, die het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament al eens won, toonde zich gelukkig. "Dit is het eerste serieuze toernooi in een jaar tijd. Je ziet dat we echt progressie boeken, en onze onderlinge communicatie is erg goed.” En uitgerekend in Ahoy pieken geeft een extra tintje aan het succes. Scheffers: "We noemen het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament niet voor niks het vijfde Grand Slamtoernooi, dit betekent zoveel voor ons.

Brits

In het enkelspel is de finale vandaag een geheel Brits onderonsje. Alfie Hewett, de winnaar van vorig jaar, neemt het in de eindstrijd op tegen Gordon Reid, zijn dubbelspelpartner en vriend. Hewett vertelde na het bereiken van de finale dat hij een extra reden heeft om het toernooi nog een keer op zijn naam te schrijven. "Vorig jaar voelde ik in de finale een bepaalde druk omdat ik zó graag mijn fotobanner aan de wand wilde krijgen.’’ Nu dat is gelukt, is zijn honger nog niet gestild. "Ik wil dat graag nog een keer, want ik vond mezelf er de vorige keer niet al te best op staan; ik wil graag een remake.”Terug naar overzicht