Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Geen hoofdrol Nederlanders in kwalificaties

27 Februari 2021
Geen hoofdrol Nederlanders in kwalificaties

Vijf Nederlanders begonnen aan de kwalificaties van de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar het kwintet struikelde in de eerste ronde.

Tallon Griekspoor maakte viermaal zijn opwachting in het hoofdschema van Nederlands grootste ATP-toernooi, maar dit jaar moest hij in de kwalificaties beginnen. De 24-jarige Griekspoor trof het niet met de loting, want de Franse routinier Jeremy Chardy was zijn tegenstander in de openingsronde. De inwoner van Nieuw-Vennep stuntte in het verleden tegen Stan Wawrinka en Karen Khachanov, maar de ervaren Fransman Chardy was deze keer een maatje te groot voor Griekspoor: 6-4, 4-6, 6-0. "Het was een hele moeilijke wedstrijd,” treurde Griekspoor. "Tegen een goede tegenstander zat het er vanaf de eerste bal gewoon niet in. Alles klopte gewoon net niet. Het was niet goed genoeg en dan ga je er tegen zo’n jongen af.” Griekspoor had de afgelopen jaren in Rotterdam Ahoy de reputatie als reuzendoder opgebouwd: "Dit jaar niet. Het blijft een mooie baan en voor ons het mooiste toernooi. Hopelijk volgend jaar weer met fans op de tribune.”

Tim van Rijthoven, 328ste op de ATP-ranking, opende de kwalificaties op het centre court tegen Marcos Giron. De 23-jarige Nederlander toonde na het verlies van de openingsset veerkracht tegen de Amerikaanse nummer 78 van de wereld, maar uiteindelijk moest Van Rijthoven buigen: 2-6, 7-5, 4-6. Ook Jelle Sels, Ryan Nijboer en Miliaan Niesten konden geen rol van betekenis spelen.

Het kwalificatietoernooi kende geen enkele verrassing, want alle acht geplaatste spelers bereikten de laatste ronde.Terug naar overzicht