Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Indrukwekkende zegereeks Andrey Rublev

05 Maart 2021
Indrukwekkende zegereeks Andrey Rublev

Andrey Rublev is bij de ATP 500-toernooien aan een indrukwekkende reeks bezig. De als vierde geplaatste Rus boekte in de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn achttiende overwinning op rij in de ATP 500-series. Het was in de Maasstad een zwaar bevochten zege op de Franse qualifier Jeremy Chardy: 7-6 (2), 6-7 (2), 6-4.

De Nederlandse tennisadepten leerden Andrey Rublev voor de eerste keer in de zomer van 2016 kennen. Hij opende de Davis Cup-ontmoeting in zijn woonplaats Moskou tegen de Nederlandse kopman Robin Haase. Zonder setverlies klaarde Rublev de klus. De rechtshandige speler bewaart helemaal goede herinneringen aan overwinningen in Moskou. Uitgerekend op zijn 22ste verjaardag won hij de Kremlin Cup. "Die toernooizege zal ik mijn hele leven niet meer vergeten.”

Inmiddels staan zeven titels op zijn erelijst. Vorig jaar won de 23-jarige Rublev zelfs vijf toernooien. Zijn eerste titel in 2021 lonkt, want hij heeft in Rotterdam Ahoy de laatste vier bereikt. De nummer acht van de wereldranglijst - zijn hoogste notering ooit - had in de kwartfinale zijn handen vol aan Chardy. "Ik begon de eerste set goed, maar Chardy kwam sterk terug.” Vanaf 15.00 uur is Stefanos Tsitsipas de volgende hindernis voor Andrey Rublev. "Wij hadden allebei twee zware partijen in de kwartfinale. Dat hoort nu eenmaal bij topsport.” Terug naar overzicht