Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Jannik Sinner opnieuw naar Rotterdam

16 November 2020
Jannik Sinner opnieuw naar Rotterdam

Jannik Sinner, sinds dit weekend de eerste speler geboren na 2000 die een ATP titel won, keert in februari terug naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. De jongste winnaar van een toernooi in meer dan twaalf jaar is na Daniil Medvedev de tweede speler die zijn deelname bevestigde. Eerder dit jaar had Sinner nog een wildcard nodig om in Rotterdam Ahoy deel te nemen, inmiddels is hij de nummer 37 van de wereld.


Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Jannik Sinner brak eind vorig jaar onverwacht door met zijn Next Gen ATP titel in Milaan. Dat was voor ons het sein om hem een wildcard aan te bieden. We geven traditiegetrouw de jonge toptalenten graag een kans in het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het is mooi te zien hoe snel hij nu stappen zet.”


Sinner in Rotterdam
Jannik Sinner kende eerder dit jaar een uitstekend debuut in Rotterdam. Na een walk-over in de eerste ronde, zorgde hij voor een sensatie door David Goffin te verslaan. De Belgsiche nummer tien van de wereld moest in twee sets het hoofd buigen voor de jonge Italiaan. In de kwartfinale was Pablo Carreno Busta ternauwernood te sterk, hij versloeg Sinner in de tiebreak van de derde set. De jongste speler in de top-100 van de ATP Ranking maakt zijn wildcard daarmee meer dan waar.
Het bleek de eerste van een reeks uitstekende prestaties in het gebroken tennisjaar. Het eindigde net als in 2019 met een hoogtepunt voor Sinner, toernooiwinst in Sofia. Daarmee komt de 19-jarige de mondiale top-40 binnen.

ABN AMRO World Tennis Tournament
Het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament vindt plaats van 6 tot en met 14 februari 2021. Richard Krajicek: "We zijn volop bezig met de voorbereidingen van het toernooi. Zoals gebruikelijk mikken we daarbij op een breed en sterk deelnemersveld, waarbij de beste jonge talenten het opnemen tegen de gevestigde orde. Met Medvedev, de nummer 4 van de wereld, en toptalent Sinner maken we daar een mooie start mee.”

 

 Terug naar overzicht