Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Jeremy Chardy stopt zegereeks David Goffin

04 Maart 2021
Jeremy Chardy stopt zegereeks David Goffin

David Goffin had het na zijn zege in de openingsronde al aangekondigd: "Jeremy Chardy is een mentaal sterke speler, want hij heeft dit jaar al veel tiebreaks gewonnen.” Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar de als zesde geplaatste Belg kon een nederlaag in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament niet voorkomen. De 34-jarige Chardy versloeg Goffin in twee sets en de setstanden waren niet eens verrassend: 7-6 (3), 7-6 (5).

David Goffin (30) was de man in vorm na zijn toernooizege afgelopen zondag in Montpellier. Ook in Rotterdam Ahoy had de nummer veertien van de wereld een bliksemstart, maar de Fransman Chardy stopte de zegereeks van Goffin. "Een geweldige wedstrijd,” glunderde Jeremy Chardy van top tot teen. "Ik wist dat het moeilijk zou gaan worden en dat ik een perfecte wedstrijd nodig had. In mijn loopbaan heb ik al een paar keer van Goffin verloren.”

Jeremy Chardy zegevierde viermaal in Rotterdam Ahoy. De Franse qualifier won in het hoofdtoernooi alle vier zijn sets met 7-6. Chardy, die in 2009 in Stuttgart zijn enige ATP-titel won, kan in de kwartfinale zijn borst natmaken met Andrey Rublev als tegenstander. De als vierde geplaatste Rus won twee van hun drie onderlinge duels. "Dat zal weer een moeilijke partij worden, maar dat heb je hier in elke wedstrijd. Rublev is momenteel één van de beste spelers uit het circuit. Vorig jaar op de US Open heb ik voor het laatst van hem verloren en dat zal deze keer echt beter moeten.”

Jeremy Chardy, 64ste op de wereldranglijst, maakt overuren in Rotterdam, want hij heeft met zijn landgenoot Fabrice Martin ook al de halve finales in het dubbelspel bereikt.Terug naar overzicht