Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Kei Nishikori ouderwets op dreef

01 Maart 2021
Kei Nishikori ouderwets op dreef

Kei Nishikori bewaart goede herinneringen aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Japanner strandde in 2019 bij zijn enige optreden in Rotterdam Ahoy in de halve eindstrijd. Nishikori (31) heeft de draad weer opgepakt, want hij versloeg in de openingsronde de Canadees Felix Auger-Aliassime: 7-6 (4), 6-1.

Het was één meest aansprekende partijen uit de eerste ronde van Nederlands grootste ATP-toernooi: de ervaring van Kei Nishikori (de voormalige nummer vier van de wereld) tegen het supertalent Felix Auger-Aliassime (20), die vorig jaar de finale in Rotterdam van Gaël Monfils verloor. Van enig krachtsverschil was in de eerste set geen sprake, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Na een blessurebehandeling van Auger-Aliassime bij een 1-0 stand in de tweede set was het verzet van de youngster gebroken.

"De eerste set was moeilijk,” vond Kei Nishikori, die in de tweede ronde speelt tegen Alex de Minaur, die in een Australisch onderonsje John Millman versloeg. "Hij had in de eerste set meer kansen, maar ik speelde een goede tiebreak. Ik ben blij dat ik terug ben in Rotterdam. Dit is één van de mooiste indoortoernooien ter wereld.Terug naar overzicht