MenuMenu
NLMenu
EN
Zoeken

Krajicek: Spelers vinden dit de mooiste baan

01 Maart 2021

Het regende complimenten op de eerste dag van het hoofdtoernooi van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. Niet alleen omdat het Nationale Complimentendag was, maar de spelers bleken laaiend enthousiast over de fraaie setting van de courts in Ahoy, hoorde toernooidirecteur Richard Krajicek. "De spelers vinden dit de mooiste baan waarop ze sinds corona hebben gespeeld."

Dinsdag gaat het voor de toppers niet om complimenten, maar om de punten. Krajicek kijkt reikhalzend uit naar de kraker in het middagprogramma tussen voormalig toernooiwinnaar Stan Wawrinka en Karen Khachanov, een echte indoorspeler en een man in vorm. "Stan zal flink aan de bak moeten", aldus de toernooidirecteur, die ook nieuwsgierig is naar de partij tussen blikvanger Stefanos Tsitsipas, de nummer 2 van de plaatsingslijst, en Egor Gerasimov.

De Nederlandse tennisfans zullen thuis ongetwijfeld de verrichtingen volgen van thuisfavoriet Botic van de Zandschulp, die in de laatste avondpartij de Kroaat Borna Coric moet proberen te verslaan. "Ik geef Botic een goede kans", aldus Krajicek. "En ├íls Botic wint, speelt hij de volgende ronde waarschijnlijk tegen Medvedev."Terug naar overzicht
Krajicek: Spelers vinden dit de mooiste baan