Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Marcos Giron derde Amerikaan in hoofdtoernooi

28 Februari 2021
Marcos Giron derde Amerikaan in hoofdtoernooi

Het aantal Amerikaanse spelers tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament is zeer gering. Deze eeuw hebben alleen nog maar Taylor Dent (in 2005 en 2006) en James Blake (in 2010) in het enkelspel in Rotterdam Ahoy gespeeld. Dit jaar maken maar liefst drie Amerikanen hun opwachting in het hoofdtoernooi: Tommy Paul, Reilly Opelka en Marcos Giron. De laatste keer dat drie Amerikaanse tennissers in het hoofdtoernooi stonden was in 1992 met de broers John en Patrick McEnroe en Jim Grabb.

Marcos Giron had in de openingsronde van de kwalificaties zijn handen vol aan Tim van Rijthoven. De Amerikaanse nummer 78 van de wereldranglijst klaarde de klus in de tweede ronde binnen anderhalf uur tegen de Slowaak Norbert Gombos (6-3, 6-4).

Marton Fucsovics kwalificeerde zich evenals vorig jaar voor het hoofdschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Hongaarse laatbloeier versloeg met 6-4, 6-3 de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met Nicolas Mahut in 2018 en 2020 de Rotterdamse dubbelspeltitel won.

De Fransman Jeremy Chardy moest aan de bak tegen zijn landgenoot Antoine Hoang. De nummer 64 van de ATP-ranking klaarde de klus in twee uur en veertig minuten: 6-4, 5-7, 6-4. De Brit Cameron Norrie kende weinig problemen met de Italiaanse routinier Andreas Seppi (6-3, 6-2).Terug naar overzicht