Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Marton Fucsovics blijft verbazen

06 Maart 2021
Marton Fucsovics blijft verbazen

Marton Fucsovics is de verrassende finalist van de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Hongaarse qualifier kende in de halve eindstrijd weinig problemen met de Kroaat Borna Coric: 6-4, 6-1.

Het is een zware werkweek voor Marton Fucsovics, die vanuit de kwalificaties de finale in Rotterdam Ahoy heeft bereikt. Dit is echter geen primeur in de 48-jarige historie. De Fransman Nicolas Escudé schopte het in 2001 vanuit het kwalificatietoernooi tot toernooiwinnaar. "Dit had ik aan het begin van het toernooi niet verwacht,” bekende Fucsovics, die nu nog de nummer 59 op de ATP-ranking is maar door zijn finaleplaats de komende week zeker zal stijgen. "Punt voor punt en wedstrijd voor wedstrijd. Zo kom je in de finale van dit mooie toernooi waar alles goed is geregeld met een geweldig spelershotel. Ik zie nog geen Hongaarse winnaar op de boarding en dat moet maar snel veranderen.”

De in Boedapest woonachtige Marton Fucsovics moet dan wel in de finale met de als vierde geplaatste Rus Andrey Rublev afrekenen. "Hij is zeker een toekomstige  top 5-speler. Rublev is nog jong en speelt tegenwoordig heel goed, maar het is een finale waarin van alles kan gebeuren. Ik ga gewoon genieten van het moment, want het gaat ook nog eens mijn eerste 500 finale worden.”

De rechtshandige Fucsovics heeft deze week in Rotterdam al zes duels gewonnen. "Veel van mijn partijen waren deze week laat afgelopen. In mijn kwartfinale stapte ik pas om één uur nachts de baan af. Ik heb zaterdag veel geslapen en tegen Coric was van vermoeidheid totaal geen sprake. Ik stond heel relaxed op de baan.

Op de palmares van de 29-jarige Marton Fucsovics staat alleen nog de ATP-titel in het Zwitserse Genève. Rublev en Fucsovics speelden twee marathonpartijen op gravel tegen elkaar. Beide finalisten wonnen eenmaal.Terug naar overzicht