Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Moskovieten Rublev en Khachanov nemen eerste hindernis

02 Maart 2021
Moskovieten Rublev en Khachanov nemen eerste hindernis

Rusland is met drie spelers tijdens de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament goed vertegenwoordigd. Naast kopman Daniil Medvedev gaan ook Andrey Rublev en Karen Khachanov (foto) op jacht naar de toernooiwinst in Rotterdam Ahoy. Rublev en Khachanov namen zonder setverlies de eerste hindernis.

Toernooidirecteur Richard Krajicek beschouwt Andrey Rublev (achtste op de mondiale ranglijst) als één van de titelkandidaten in Rotterdam Ahoy.  De als vierde geplaatste Rus met zijn verwoestende mokerslagen rekende in zijn eerste ronde af met de Amerikaanse qualifier Marcos Giron: 7-6 (1), 6-3. Rublev: "Het was even wennen, want dit was mijn eerste indoorpartij. Na een lastige eerste set kwam ik steeds beter in de wedstrijd.”

De ontmoeting Stan Wawrinka-Karen Khachanov was één van de krakers uit de openingsronde. Khachanov maakte op de belangrijke momenten de minste fouten (6-4, 7-5). Door de nederlaag van de als achtste gerangschikte Wawrinka (35) werd de oudste deelnemer van het toernooi uitgeschakeld.

"Wawrinka in de eerste ronde is écht een zware loting,” benadrukte Khachanov nog maar eens na afloop. "Maar wat wil je met zo’n sterk deelnemersveld. Iedereen wil in Rotterdam spelen. In elk geval ben ik blij met deze zege.” Khachanov treft woensdagavond in de tweede ronde de Britse qualifier Cameron Norrie. "Ik heb voor het toernooi nog met hem getraind. Een linkshandige tegenstander blijft altijd lastig.”

Traditioneel bezoeken veel Franse spelers Nederlands grootste ATP-toernooi. Van het trio Jeremy Chardy, Ugo Humbert en Adrian Mannarino bereikte alleen qualifier Chardy de tweede ronde. Hij klopte Humbert in een marathonpartij: 4-6, 7-6 (5), 7-6 (4).

De dinsdag werd met een Australisch onderonsje geopend. Alex de Minaur kende weinig problemen met John Millman (6-1, 6-4). De roemruchte geschiedenis van het ABN AMRO World Tennis Tournament telt één Australische winnaar: Lleyton Hewitt won in 2004.Terug naar overzicht