Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Nadal niet in actie in Rotterdam

25 Februari 2021
Nadal niet in actie in RotterdamRafael Nadal moet zich noodgedwongen terugtrekken uit het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. De rugblessure die hij opliep in Australië verhindert hem om volgende week in actie te komen. Daniil Medvedev, nummer 3 van de wereld, is nu de nieuwe lijstaanvoerder in het toernooi, dat op 1 maart van start gaat.

Rafael Nadal: "Het is een grote teleurstelling dat ik me moet terugtrekken in Rotterdam. Zoals de meeste fans weten, had ik rugklachten in Australië, die begonnen in Adelaide en doorgingen tijdens Melbourne. We vonden een tijdelijke oplossing waardoor ik pijnloos kon spelen in de tweede week van het toernooi. Eenmaal terug in Spanje heb ik mijn dokter bezocht en samen met mijn team hebben ze geadviseerd om de komende week niet te spelen. Ik keek er echt naar uit om terug te komen naar Rotterdam en Nederland, want het is al een tijdje geleden dat ik daar speelde en dit was het perfecte jaar voor mijn kalender. Ik hoop snel terug te komen en daar te spelen. Ik wens het toernooi heel veel succes, het is altijd een evenement van topklasse.”

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We keken er natuurlijk heel erg naar uit om Rafael Nadal in actie te zien, zeker omdat het zijn eerste optreden sinds 2009 zou zijn. We zullen hem de komende week missen. Gelukkig hebben we nog steeds een fantastische lijst over, met spelers als Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Andrey Rublev.”

Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 1 tot en met 7 maart in Rotterdam Ahoy. Hoewel er geen fans zijn toegestaan in het stadion, is het toernooi van het begin tot het einde live te volgen via Ziggo Sport Tennis en zijn de halve finale en finale live te zien bij de NOS.

Terug naar overzicht