Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Nikola Mektic en Mate Pavic winnen dubbelspeltitel

07 Maart 2021
Nikola Mektic en Mate Pavic winnen dubbelspeltitel

Nikola Mektic en Mate Pavic hebben de dubbelspeltitel tijdens de 48e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. Het Kroatische dubbel rekende in Rotterdam Ahoy in de finale van 78 minuten met Kevin Krawietz en Horia Tecau af: 7-6 (7), 6-2.

Eigenlijk was het geen verrassing dat Nikola Mektic (32) en Mate Pavic (27) op de boarding van het Nederlandse ATP500 toernooi kwamen. De Kroaten wonnen dit jaar al de titels in Antalya en Melbourne en tijdens de Australian Open verloren zij pas in de halve eindstrijd. Het succesvolle duo, een grote medaillekanshebber bij de Olympische Spelen komende zomer in Tokio, heeft in 2021 zestien van de zeventien dubbels gewonnen. De Rotterdamse finale was alleen in de openingsset spannend. "Beide teams serveerden ongelooflijk goed,” oordeelde Nikola Mektic, die op de werelddubbelranglijst de vijfde plaats bezet. "De opslag is helemaal bij indoortennis een heel belangrijk onderdeel. Wij spelen dit seizoen voor het eerst samen, maar we kennen elkaar goed door de vele gezamenlijke trainingen in het verleden. Jammer dat de toeschouwers ontbraken, maar wij komen volgend jaar graag terug om onze titel met publiek te verdedigen.”           

De 36-jarige Roemeen Horia Tecau stond voor de vijfde keer in de Rotterdamse dubbelfinale. Hij won alleen in 2015 met Jean-Julien Rojer de titel. Tecau: "Jammer van die eerste set, waarna de wedstrijd uit onze handen glipte. Dit was mijn tiende toernooi in Rotterdam en het bevalt mij nog altijd prima. Alles is goed verzorgd en de ABN AMRO is een ongelooflijk trouwe sponsor.”

Terug naar overzicht