Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Rafael Nadal naar ABN AMRO World Tennis Tournament

19 Januari 2021
Rafael Nadal naar ABN AMRO World Tennis Tournament

Rafael Nadal keert voor het eerst sinds 2009 terug in Rotterdam Ahoy. De Spaanse recordhouder met twintig gewonnen Grand Slams neemt deel aan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. Het toernooi wordt van 1 tot en met 7 maart gehouden.

Rafael Nadal: "Ik kijk er naar uit om weer terug te keren in Nederland. Het is te lang geleden dat ik in Rotterdam heb gespeeld. Nu het seizoen er zo anders uitziet, past het goed in mijn schema. Het is een toernooi waar ik graag speel en ik hoop op de erelijst te kunnen komen. Ik verheug me er op mijn Nederlandse vrienden en fans te zien."

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is geen geheim dat Rafael Nadal een van mijn favoriete spelers aller tijden is. De strijd die hij op de baan brengt is ongeëvenaard. Zijn vechtlust in combinatie met zijn unieke techniek is een voorbeeld voor iedereen. Dat hij na zoveel jaar weer terugkeert in Rotterdam maakt het natuurlijk extra bijzonder.”

Unieke carrière

Rafael Nadal mag zich met recht beroepen op een unieke carrière. Twintig Grand Slam titels, waarvan 13 keer Roland Garros, Olympisch Goud in enkel- en dubbelspel en 209 weken op de nummer 1 positie zijn slechts enkele voorbeelden. Recent kwam daar een nieuw record bij, hij staat voor de 800e week op rij in de mondiale top-10.

Krajicek: "Wat bij zijn debuut in 2008 in het ABN AMRO World Tennis Tournament gold, geldt nog steeds. Rafa staat opnieuw op de tweede plaats op de ATP Rankings. Dat geeft aan hoe uniek hij is. Sinds april 2005 non-stop in de top-10. Er is niemand die hem dat nadoet, of die hem daar voorlopig in gaat evenaren.”

Nadal in Rotterdam

Rafael Nadal was twee keer eerder te bewonderen in Rotterdam. In 2008 verloor hij in de tweede ronde verrassend van Andreas Seppi. Een jaar later bereikte de toenmalig nummer één van de wereld de finale door winst op Bolelli, Dimitrov, Tsonga en Monfils. In de eindstrijd moest Nadal de titel laten aan Andy Murray.

"Jaarlijks hebben we contact gehad over deelname, maar paste het niet in het schema. Nu het seizoen er qua opbouw anders uitziet, stond hij er voor open om weer naar Rotterdam te komen. Uiteraard zijn we gelijk op die kans gesprongen. Het zou mooi zijn als we hem straks op 7 maart aan onze erelijst toe mogen voegen.”

Het spelersveld

Rafael Nadal is na Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Daniil Medvedev en Jannik Sinner, de vijfde speler die bekend is voor het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. De inschrijving voor het toernooi sluit op 1 februari.Terug naar overzicht