Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Reuzendoder Coric stroomt door

05 Maart 2021
Reuzendoder Coric stroomt door

Hij weet hoe je wereldtoppers moet verslaan én hij weet hoe je ATP-toernooien moet winnen: de Kroaat Borna Coric (24) heeft alle wapens in huis om successen te boeken. Gisteravond bereikte Coric de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament door de Japanner Kei Nishikori te verslaan: 7-6 (2) 7-6 (4).

Coric mag dan niet de allergrootste naam in Rotterdam Ahoy zijn; hij is wél een speler die door iedereen wordt gevreesd. Zo won de jonge Kroaat in zijn carrière al tweemaal van drie vertegenwoordigers van de 'Grote Vier’: van Andy Murray, maar ook van Rafael Nadal (twee keer) en van Roger Federer (ook twee keer). Gisteravond etaleerde Coric zijn niet geringe kwaliteiten tegen Nishikori, die zich in een partij die ruim twee uur duurde stukbeet op de in Zagreb geboren Kroaat.

In twee tiebreaks bleek Coric met miniem verschil de sterkste. "Het was inderdaad een partij die in veel opzichten heel close was’’, aldus Coric na afloop. "Vooraf wist ik dat Kei een van de beste returns van het hele circuit heeft en dat bleek vanavond ook maar weer eens. Ook al serveerde ik zelf goed, hij krijgt bijna alles terug. Daarom werd het ook een uitputtende partij’’, aldus Coric, die eerder deze week in Ahoy al afrekende met Botic van de Zandschulp (eerste ronde) en Dusan Lajovic.

Supertalent

Met name het duel met Lajovic had Coric goed gedaan. Lajovic was immers in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van toernooifavoriet Daniil Medvedev. "De partij tegen Lajovic was een van mijn beste wedstrijden van de afgelopen maanden. Zoiets geeft veel vertrouwen”, aldus Coric, die in Dubai woont.

Blessures

Coric is momenteel de nummer 26 van de wereld, terwijl hij in 2018 al eens de nummer mondiale nummer 12 was. Een jaar later viel hij terug vanwege diverse blessures. Het illustreert wel dat er nog rek zit in de prestaties van de Kroaat, die idolaat is van boksen en in het bijzonder van Mike Tyson.

Hij behaalde twee ATP-titels (2017 Marrakech en 2018 Halle), en wellicht zet hij vandaag een goede stap op weg naar ATP-titel nummer 3. Hoe je het ABN AMRO -toernooi kunt winnen, kan hij vragen aan een van zijn illustere landgenoten: Goran Ivanisevic. Toch wilde Coric gisteravond laat nog liever niet zover denken. "Ik heb hier in Rotterdam al meerdere uitputtende, late avondwedstrijden achter de rug. Het gaat in deze fase van het toernooi niet meer alleen om goed tennissen, maar ook om goed herstellen.’’Terug naar overzicht