Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Robin Haase laat zege op Andy Murray uit handen glippen

01 Maart 2021
Robin Haase laat zege op Andy Murray uit handen glippen

Robin Haase had als recordhouder iets te vieren met zijn dertiende optreden op het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar hij had uiteindelijk weinig te vieren op het centre court van Rotterdam Ahoy. De geboren Hagenaar (33) liet een zege op Andy Murray uit handen glippen: 6-2, 6-7 (2), 3-6.

De opluchting was groot bij Andy Murray nadat hij na bijna tweeëneenhalf uur zijn eerste matchpoint gelijk had verzilverd. De voormalige nummer één van de wereld balde zijn vuist en schreeuwde 'Come on’. Het was een zwaarbevochten overwinning voor Murray, die in de eerste set worstelde met zijn vorm. "Ik voelde de bal niet goed,” vertelde de toernooiwinnaar van 2009 na afloop. "Ik ben blijven vechten en dit is écht een mentale overwinning. Mijn tennis moet zeker nog verbeteren. Ik heb gelukkig een vrije dag om bij te komen van deze zware partij en de voorbereiding op de tweede ronde.”

Daar treft Andy Murray de als vierde geplaatste Rus Andrey Rublev, die in de openingsronde de Amerikaanse qualifier Marcos Giron versloeg.

Voor Robin Haase waren de druiven zuur: 'Het is jammer dat ik het niet in twee sets heb kunnen afmaken. Murray blijft een speler die nog altijd heel goed kan retourneren. Ik heb respect voor Andy, want ik weet hoe zwaar het is om van een blessure terug te keren.”Terug naar overzicht