Menu
NLMenu
EN
Zoeken
Zoeken

Rolstoeltennissers: focus op het dubbelspel

04 Maart 2021
Rolstoeltennissers: focus op het dubbelspel

De Nederlandse rolstoeltennissers beleefden een moeizame eerste dag van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Ruben Spaargaren, Maikel Scheffers en Tom Egberink werden alle drie in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld. Vandaag hopen Scheffers en Egberink, die later dit jaar als dubbel willen schitteren op de Paralympische Spelen in Tokio, op meer succes in het dubbelspel.

Voor de jonge Ruben Spaargaren kwam de nederlaag (6-1 6-1) in de eerste ronde niet helemaal onverwacht; hij moest het immers opnemen tegen de ervaren oud-winnaar Stéphane Houdet uit Frankrijk. Maikel Scheffers moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de sterke jonge Belg Jef Vandorpe. Ook Tom Egberink, die vooraf vol vertrouwen had aangekondigd mee te kunnen doen met de grote jongens, redde het niet: hij verloor in twee sets van de Fransman Nicolas Peifer. Voor toernooidirecteur Esther Vergeer maakte de eerste dag veel duidelijk: "Ik vind het heel jammer dat alle drie de Nederlanders direct zijn uitgeschakeld, maar aan de andere kant hebben we partijen gezien van een heel hoog niveau. Dat verraste me, zeker omdat veel spelers vanwege de corona-maatregelen maandenlang geen toernooien hebben kunnen spelen. Bijvoorbeeld Jef Vandorpe is zó ongelooflijk sterk geworden."  

Hewett
In het enkelspel komen de grootste kanonnen overigens pas vandaag voor het eerst in actie: de Brit Alfie Hewett, die vorig jaar het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament won, speelt vandaag tegen Nicolas Peifer. Gustavo Fernandez, de toernooifavoriet uit Argentinië, neemt het op tegen zijn Spaanse vriend en trainingsmaat Martin de la Puente.

Voor Esther Vergeer was het, ondanks het ontbreken van Oranje-succes, toch een glorieuze dag. Voor het eerst in de historie werden alle duels live uitgezonden met professionele, op afstand bestuurbare camera’s. Een doorbraak, aldus Vergeer, omdat de kijkers thuis met deze manier van registreren de acties veel beter kunnen volgen.

Tokio
Meer actie volgt vandaag van Maikel Scheffers en Tom Egberink. Het koppel traint al lange tijd samen op Papendal met het oog op 'Tokio’. In het dubbelspel achten ze zich kansrijker dan in het enkelspel. Voor het zover is, zullen ze wel moeten afrekenen met het Nederlands/Belgische koppel Ruben Spaargaren/Joachim Gerard.Terug naar overzicht